Υψηλος κινδυνος πυρκαγιας (και) σημερα στη Ροδοπη

Σε ισχύ η απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στο δάσος της Νυμφαίας και στo δασύλιo Μέσης

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα Παρασκευή 29 Ιουλίου για τον νομό Ροδόπης σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς ο νομός εντάσσεται στην  κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς 3 (υψηλή), δηλαδή είναι πιθανό να εκδηλωθεί αυξημένος αριθμός πυρκαγιών, αρκετές από τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπισθούν όταν οι τοπικές συνθήκες είναι ευνοϊκές (μορφολογία εδάφους, τοπικοί άνεμοι, καύσωνας κλπ).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι παρούσες συνθήκες (Τοπικοί Άνεμοι, Αυξημένη Θερμοκρασία) αναμένεται να συνεχιστούν ενδεχομένως και το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενεργοποιήθηκε η απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης για απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στο δάσος της Νυμφαίας και στo δασύλιo Μέσης. 

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 ή το 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.