Υπολειμματα υδραργυρου εντοπιστηκαν στο Δημοτικο Σχολειο Κατραμιου Ξανθης

Καθησυχαστικές οι αρχές

Καθησυχαστικές παρουσιάζονται όλες οι αρμόδιες Αρχές για τη μικρή ποσότητα υδραργύρου που εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο στο Κατράμιο, της Ξάνθης, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Πρόκειται για υπολείμματα υδραργύρου, τα οποία εντοπίστηκαν στις βρύσες του Σχολείου, στην αυλή, χωρίς ωστόσο να έχει αποσαφηνιστεί το πως ακριβώς βρέθηκαν εκεί.

Αμέσως μόλις εντοπίστηκε ο υδράργυρος, στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο Δήμος Αβδήρων, ενώ για καθαρά προληπτικούς λόγους ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Παρά το γεγονός πως αρχικώς μεταδόθηκε πως υπήρξε μόλυνση από τον υδράργυρο, κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί μιας και τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί εξετάστηκαν και δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό πρόβλημα.

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα μικρή ποσότητα υδραργύρου, η κινητοποίηση από πλευράς των αρμόδιων Αρχών ήταν υποδειγματική, ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η ευρύτερη περιοχή αποκλείστηκε, ενώ άμεσα υπήρξε και ενημέρωση από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη.

Κουρτίδης: Κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

«Κατά τις 12:30 το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για υπολείμματα υδραργύρου στις βρύσες του Προαυλίου χώρου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Π. Κατραμίου» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης. 

«Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς (ΠΥ Ξάνθης 4η ΕΜΑΚ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αβδήρων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Ξάνθης και Αστυνομία Ξάνθης). Η ποσότητα υδραργύρου απομακρύνθηκε άμεσα. Για προληπτικούς λόγους τέσσερα παιδιά και δύο δασκάλες εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία τους» τονίζει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία Ξάνθης για τα περαιτέρω» καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: xanthinea.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.