Ξεκινουν εργασιες για την αποκατασταση του αναχωματος στο δρομο Καρυδιας Καλχα

Από τον Ιανουάριο του 2021 κατέρρευσε το ανάχωμα, με τις εργασίες να προχωρούν από την Περιφέρεια

Προχωρά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση και ενίσχυση του αναχώματος στο Καρυδόρεμα, η φθορά του οποίου έφτασε στο σημείο να καταστραφεί το 2021 το μισό του δρόμου από Καρυδιά προς Κάλχα, ενώ έχουν παρθεί μόνο προσωρινά μέτρα για την ανάσχεση της συνέχισης της φθοράς.

Την αποκατάσταση θα αναλάβει η Περιφέρεια ΑΜΘ, μέσω έργου προϋπολογισμού 155.000 ευρώ, το οποίο προβλέπεται να γίνει σε τέσσερις μήνες από την έναρξη των εργασιών, που θα λάβουν χώρα υποχρεωτικά μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου που έπεται της υπογραφής της σύμβασης.

Το ανάχωμα στο συγκεκριμένο σημείο έχει καταστραφεί κατ’ επανάληψη λόγω του μαιάνδρου που σχηματίζει το ρέμα με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στα ακίνητα που γειτνιάζουν και στην παρακείμενη δημοτική οδό.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αποσκοπούν στην προστασία της κοίτης του ποταμού, των παρακείμενων ακινήτων και της δημοτικής οδού κατά τη διάρκεια πλημμυρικών φαινομένων.

Προκειμένου λοιπόν να αποκατασταθούν πλήρως οι βλάβες και να υπάρξει αυξημένη προστασία της παρακείμενης περιοχής σε σχέση με την πρότερη κατάσταση, θα γίνουν περιορισμένοι καθαρισμοί εντός της κοίτης, με την εξασφάλιση υλικών αμμοχαλίκων για την αποκατάσταση του υφιστάμενου αναχώματος και δημιουργία εδάφους έδρασης των συρματοκιβωτίων. Αφού δημιουργηθεί εξυγιαντική στρώση με κατάλληλο υλικό ως έδραση, θα γίνει ενίσχυση του αναχώματος με την κατασκευή – τοποθέτηση συρματοκιβωτίων κλιμακωτά και σε ύψος ως 3μ.

Επίσης θα γίνουν λιθορριπές προστασίας στη βάση των συρματοκιβωτίων και πλήρωση με υλικό επίχωσης ανάντη των συρματοκιβωτίων, αποκατάσταση των βλαβών που έχει υποστεί το υφιστάμενο ανάχωμα με την αποκατάσταση επίσης ομαλής επιφάνειας αλλά και ανακατασκευή της κατεστραμμένης δημοτικής οδού με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.