Ξεκινησε η Online πρακτικη στη ρωσικη γλωσσα

Συνεργασία το Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. με την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου η έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων «ПОКА ВСЕ ДОМА» που διοργανώνει το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. με την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (Λομονόσοφ). Αρχικά, όλοι φοιτητές και οι καθηγητές του προγράμματος βρέθηκαν στην τελετή έναρξης, εκεί, παρευρέθηκαν και διδάσκοντες από το τμήμα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, ανάμεσά τους οι Καθηγητές ρωσικής γλώσσας, κ. Στεφανία Αμοιρίδου, κ. Βασιλική Ναζαρετιάν, κ. Όλγα Αλεξέεβα, η οποία αποτελεί μέλος του Ρωσικού Κέντρου και ο Διευθυντής του Ρωσικού Κέντρου και καθηγητής στο Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ, κ. Ελευθέριος Χαρατσίδης.

Στην τελετή έναρξης οι διοργανωτές και οι καθηγητές απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους και καλωσόρισαν όλους το φοιτητές του προγράμματος. Με τη σειρά τους, απηύθυναν τους χαιρετισμούς τους και οι καθηγητές από τη Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Πανεπιστημίου της Μόσχας, καλωσορίζοντας τους φοιτητές στην έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων.

Κύριο θέμα η καθημερινότητα

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, όλοι οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν στις ομάδες διδασκαλίας τους, οι οποίες δημιουργήθηκαν με βάση το επίπεδο των φοιτητών. Παρά τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, τα μαθήματα αποτελούνται από πολλές δραστηριότητες με τη χρήση πολυάριθμων τεχνολογικών μέσων, έχουν άκρως επίκαιρο χαρακτήρα και προσαρμόζονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης. Μερικές από τις γνωστές πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα είναι το YouTube. Instagram, telegram, miro κ.λπ.

Κύριο θέμα των μαθημάτων, αποτελεί η καθημερινότητα (φαγητό, ανθρώπινες σχέσεις, ενδιαφέροντα κ.λπ.). Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι όλοι οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να κάνουν εξάσκηση στην ρωσική γλώσσα, καθώς τα τμήματα αποτελούνται από λίγα άτομα.  

Οι καθηγήτριες του προγράμματος είναι, Λεόνενκοβα Ε. Ντ, Ζιγκμάντοβιτς Ντ.Σ., Μπάσοβα Μ.Β, Μπριζγκάλινα Ε. Και  Σελεζνεβα Α.Ι. του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας. Οι καθηγητές της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης, έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με Έλληνες φοιτητές που μαθαίνουν τα ρωσικά και γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες των σπουδαστών της ρωσικής γλώσσας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν έλειπαν και οι πρακτικές ασκήσεις που βοήθησαν ιδιαίτερα τους φοιτητές να κατανοήσουν καλύτερα το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκαν.

Διάλεξη με θέμα «Τεχνικές του προφορικού λόγου»

Αφού ολοκλήρωσαν οι φοιτητές τα μαθήματα της ρωσικής γλώσσας, τη σκυτάλη πήρε ο καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας κ. Αλεξάντερ Πακ, πραγματοποιώντας διάλεξη με θέμα «Τεχνικές του προφορικού λόγου». Στη διάλεξη αυτή, ο καθηγητής με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, ανέλυσε στους φοιτητές του τρόπους και το ύφος που μπορεί κανείς να επιλέξει κατά χρήση του προφορικού λόγου. Έπειτα, οι φοιτητές κλήθηκαν να διαβάσουν προτάσεις, αλλάζοντας κάθε φορά τον επιτονισμό των λέξεων. Τέλος, η διάλεξη ολοκληρώθηκε με έναν διασκεδαστικό τρόπο, διαβάζοντας δύσκολους γλωσσοδέτες της ρωσικής γλώσσας.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα «ПОКА ВСЕ ДОМА», θα διαρκέσει από τις 17 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου και θα είναι ο πρώτος κατά σειρά κύκλος των διαδικτυακών μαθημάτων ρωσικής γλώσσας. Στο μέλλον, το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού έχει προγραμματίσει πολυάριθμες δράσεις (εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, θερινό σχολείο κ.λπ.) που θα απευθύνονται σε όλους όσους αγαπούν και μαθαίνουν την ρωσική γλώσσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.