Ξεκινησαν οι αιτησεις για την αποκτηση αδειων νεας φυτευσης οινοποιησιμων ποικιλιων αμπελου

Ξεκίνησε ήδη από τη 1 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Απριλίου η υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΑΜ-Θ.
 
Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων http://www.minagric.gr και είναι αποδεκτή όταν σ’ αυτή επισυνάπτονται ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ικανοποίηση του κριτηρίου επιλεξιμότητας. 

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι την αμπελοοινική περίοδο 2016-2017 θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου.
Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων μέσω:
• της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού
• της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
• της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος
 
Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν, από 1 Μαρτίου 2016 έως 15 Μαΐου 2016, Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση για ένταξη στο πρόγραμμα καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στις Διεύθυνσεις Αγροτικής Oικονομίας και Κτηνιατρικής που υπάγονται.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.