Συνεχεις οι αναγκες για προσφορα αιματος
Την ανάγκη για προσφορά αίματος και την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας ανέδειξε ο κ. Μπουλέντ Κιαμήλογλου, Συντονιστής Διευθυντής του Αναισθησιολογικού Τμήματος και Ιατρείου Πόνου του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης σε ομιλία που διοργάνωσε στο πλαίσιο των Ελευθερίων του Δήμου Κομοτηνής το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαΐου.
Η εθελοντική αιμοδοσία, τόνισε ο κ. Κιαμήλογλου, είναι μια πράξη με βαθιά κοινωνική σημασία, που συνδέεται άμεσα με την έννοια της ευθύνης και της αλληλεγγύης.
«Στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης, μιας περιόδου που τιμά την ελευθερία και τους αγώνες του τόπου μας, θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο. Η αιμοδοσία είναι ένας από τους πιο απλούς και ουσιαστικούς τρόπους να εκφράσουμε αυτή την ευθύνη στην πράξη» ανέφερε.

Με λίγα λεπτά από τον χρόνο μας μπορούμε να προσφέρουμε ζωή, να στηρίξουμε ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη και οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε μια πράξη που δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο, αλλά έχει ανεκτίμητη αξία.
«Το μήνυμα είναι απλό: η αιμοδοσία δεν αφορά “κάποιους άλλους”. Μας αφορά όλους. Και όσο περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αλυσίδα ζωής που δημιουργούμε» σημείωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως ενώ έχει γίνει σημαντική πρόοδος, υπάρχει ακόμα ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι συμπολίτες μας καθώς έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότεροι κινητοποιούνται μόνο σε έκτακτη ανάγκη, με μόνο το 40% των ετήσιων αναγκών σε αίμα να καλύπτονται από τους Εθελοντές Αιμοδότες, ενώ το 50% είναι αίμα που προσφέρεται σε έκτακτες ανάγκες.
Μέσα από την ενημέρωση θέλουν να φτάσει στο 70-80% το Εθελοντικό αίμα, με τον κ. Κιαμήλογλου να επισημαίνει πως αν 1 στους 20 έδινε αίμα μια φορά το χρόνο θα είχαμε επάρκεια αίματος τόσο σε τακτικές όσο και επείγουσες ανάγκες.
Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ροδόπης για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, καθώς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Νέας Γενιάς και τον Δήμο Κομοτηνής για τη στήριξή τους.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
