Ξεκινα η καταθεση αιτησεων για εισαγωγη μαθητων στα Πειραματικα Σχολεια

Πειραματικά γίνονται τέσσερα σχολεία Κομοτηνής

Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Η εισαγωγή μαθητών στην πρώτη  τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Πειραματικών σχολείων, οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση. 

Η εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου-πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022.

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας.

Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων. Γονείς και κηδεμόνες μαθητών, που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του μαθητή σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν. Τα Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ

Πειραματικά σχολεία στην Κομοτηνή

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείο Παιδείας που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης 1048/9.3.2022 ιδρύθηκαν 8 νέα πειραματικά σχολεία στην Χώρα εκ των οποίων τα 4 στην Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα ιδρύονται νέα πειραματικά σχολεία στο 15ο Νηπιαγωγείο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής καθώς και στο 5ο Γυμνάσιο και στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση, οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως Πειραματικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2022-2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.