Ξεκινα η κατασκευη του νεου νοσοκομειου Κομοτηνης ΙΣΝ

Υπογράφηκε σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου η σύμβαση με τον Όμιλο ΑΒΑΞ

Την επανεκκίνηση των διαδικασιών κατασκευής των τριών νέων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος κατόπιν διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες οι οποίες τον περασμένο Φλεβάρη είχαν καταθέσει τις προσφορές τους για την ανάληψη της σχετικής εργολαβίας, βρέθηκε η «χρυσή τομή» με τελικό ανάδοχο και για τα τρία έργα να αναδεικνύεται  ο Όμιλος ΑΒΑΞ, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Μάλιστα σήμερα  Παρασκευή 4 Αυγούστου υπογράφηκε η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής τους, μεταξύ αυτών και  του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – ΙΣΝ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιδρύματος έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, βρισκόμαστε στη θέση να μοιραστούμε μαζί σας πως μετά από πολύμηνη προσπάθεια, όλα τα εμπόδια παραμερίστηκαν και, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, στην εναρκτήρια ομιλία του στο SNF Nostos Conference 2023, το ΙΣΝ επανεκκινεί τη διαδικασία κατασκευής και των τριών νέων δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη.

Όπως είχαμε γνωστοποιήσει στην ανακοίνωσή μας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο σχετικός διαγωνισμός είχε ακυρωθεί καθώς είχαμε λάβει πολύ υψηλότερες προσφορές από τις προβλεπόμενες, έως και δυόμιση φορές. Είχαμε, όμως, παράλληλα, ξεκινήσει και τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να βρούμε τον τρόπο να καταστούν εφικτά, αυτά τα πολύ σημαντικά κατασκευαστικά έργα, προς όφελος του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.

Με τη βοήθεια της εταιρίας Hill International, του Renzo Piano και της εταιρίας Renzo Piano Building Workshop, της Betaplan και με τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων, με τελικό ανάδοχο τον Όμιλο ΑΒΑΞ, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην Κύπρο, υπογράφηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 η σύμβαση για την έναρξη της κατασκευής του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής – ΙΣΝ, του Νέου Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – ΙΣΝ και του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης – ΙΣΝ.

Η αύξηση του προϋπολογισμού για τα συγκεκριμένα έργα διαμορφώνει τη συνολική επένδυση του ΙΣΝ για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ) σε ποσό άνω του ενός (1) δισεκατομμυρίου δολαρίων, με τα τρία νέα νοσοκομεία, τα οποία θα παραδοθούν πλήρως εξοπλισμένα στο Ελληνικό Δημόσιο, να αποτελούν περίπου το ήμισυ (500 εκατομμύρια δολάρια) του συνολικού προϋπολογισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.