Ξανθη: Καταγγελιες για εγκαταλειψη αδεσποτων

Λευκό βανάκι φέρεται να εθεάθη να κατεβάζει σκυλιά στα χωριά

Ένα μεγάλο ζήτημα θίγει ο φιλοζωικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης», που μεταφέρει καταγγελίες για μεταφορά αδέσποτων ζώων από Δήμο σε Δήμο.

Σύμφωνα με τους φιλόζωους, υπήρξαν καταγγελίες – μαρτυρίες πολιτών για ένα λευκό βανάκι, με πορτοκαλί πινακίδες, το οποίο εθεάθη να εγκαταλείπει αδέσποτα σκυλιά στα όρια του Δήμου Αβδήρων, στην ΠΕ Ξάνθης.

Μάλιστα, αρχικά οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλαπλές εγκαταλείψεις σκύλων, που προέρχονταν από τον γειτονικό Δήμο Κομοτηνής. Οι φιλόζωοι έσπευσαν να διερευνήσουν την υπόθεση και μετά από εντατικές επαφές με τους υπεύθυνους του Κυνοκομείου Κομοτηνής δεν επιβεβαιώθηκε πως πρόκειται για μεταφορά από την γειτονική Περιφερειακή Ενότητα.

«Είναι γεγονός ότι συμβαίνει και τουλάχιστον δέκα άτομα ενημέρωσαν και εμάς και την Περισυλλογή Δήμου Αβδήρων για ένα λευκό βανίκι με πορτοκάλι πινακίδες  που κατεβάζει σκυλιά στα χωριά και το ίδιο πρόβλημα όπως μας είπανε τα παιδιά με εγκαταλείψεις σκυλιών από άλλου έχουν και στην Κομοτηνή» τονίζουν οι Αδέσποτοι Φίλοι.

Από την πλευρά τους, οι φιλόζωοι ζητούν από τους πολίτες που προβαίνουν σε αντίστοιχες καταγγελίες και γίνονται μάρτυρες εγκατάλειψης ζώων να βγάζουν και φωτογραφίες, ώστε να είναι εφικτή στη συνέχεια η ταυτοποίηση των δραστών.

«Το να δώσεις μια πληροφορία με την φωτογραφία μαζί δεν σημαίνει ότι μπλέκεις αλλά ότι βοηθάς να σταματήσει κάτι» προσθέτουν οι φιλόζωοι.

Πηγή: xanthinea.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.