Βραβευση Μαθητων που συμμετειχαν σε διαγωνισμους της Μαθηματικης Εταιριας

Το παράρτημα της Ε.Μ.Ε. ν. Ροδόπης βράβευσε την Κυριακή το πρωί, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, τους μαθητές της α/βάθμιας και β/βάθμιας εκπαίδευσης που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας. Βραβεύτηκαν 100 μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων και 50 μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της Κομοτηνής που πήραν μέρος στις διάφορες φάσεις του διαγωνισμού.
Κάθε χρόνο η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει τρεις διαγωνισμούς σε ετήσια βάση, το «Θαλή», τον «Ευκλείδη» και τον «Αρχιμήδη». Οι δύο πρώτοι γίνονται σε επίπεδο περιφέρειας και ο τρίτος σε πανελλαδικό επίπεδο. Συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Από τα παιδιά αυτά επιλέγεται η 6μελής ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα σε διεθνείς μαθηματικές Ολυμπιάδες. Οι μαθητές που διακρίνονται στις Ολυμπιάδες περνούν άνευ εξετάσεων σε όποια πανεπιστημιακή και πολυτεχνική σχολή της χώρα επιθυμούν για την οποία τα μαθηματικά αποτελούν εξεταζόμενο μάθημα.

Λίνα Λαζαρίδη, πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. ν. Ροδόπης «Τα μαθηματικά δεν είναι απλά νούμερα, είναι τα πάντα, η καθημερινότητά μας, οι σχέσεις μας, όλα είναι μαθηματικά»

Η πρόεδρος της Ε.Μ.Ε. ν. Ροδόπης κ. Λίνα Λαζαρίδη συνεχάρη τους μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς της Ε.Μ.Ε. και τόνισε τη σημασία που έχουν τα μαθηματικά σε κάθε έκφανση της ζωής του ανθρώπου: «Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που βραβεύονται σήμερα αλλά και όλους τους μαθητές που παίρνουν μέρος σ’ αυτούς τους διαγωνισμούς, στους οποίους, παρ’ όλη τη δυσκολία των θεμάτων, τα παιδιά που συμμετέχουν είναι όλο και περισσότερα. Έτσι χθες με μεγάλη χαρά είδαμε ότι ήρθαν γύρω στα 200 παιδιά από τη β/βάθμια εκπαίδευση. Σημασία έχει τα παιδιά να χαίρονται στους διαγωνισμούς αυτούς να συναγωνίζονται, να προσπαθούν να βγάλουν ό,τι καλύτερο έχουν και να αγαπήσουν τα μαθηματικά. Βέβαια, με όλους αυτούς τους διαγωνισμούς που γίνονται πανελλαδικά, η Μαθηματική Εταιρία διακρίνει τα μαθηματικά ταλέντα τα οποία εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και ολυμπιάδες. Τα μαθηματικά δεν είναι απλά νούμερα, είναι τα πάντα, η καθημερινότητά μας, οι σχέσεις μας, όλα είναι μαθηματικά. Και αν σκεφτόμαστε με μαθηματικό τρόπο, πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι πιο απλά».

Γεώργιος Δημάκος, αντιπρόεδρος Ε.Μ.Ε. «Υπάρχει ένα μεγάλο επιστημονικό δυναμικό από Έλληνες παγκόσμια, και τα νέα παιδιά είναι ταλαντούχα και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε. κ. Γεώργιος Δημάκος. Ο κ. Δημάκος ανέφερε ότι «τα μεγάλα ταλέντα στα μαθηματικά προτιμούν να φοιτούν στα μεγαλύτερα ξένα πανεπιστήμια και όχι στα ελληνικά, υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο επιστημονικό δυναμικό παγκόσμια και τα νέα παιδιά που είναι ταλαντούχα μπορούν να βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της χώρας και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Ο κάθε έλληνας πολίτης, ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα της θέσης εργασίας που έχει, έχει υποχρεώσεις, καθήκοντα και ευθύνες. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι εμείς ως πολίτες αυτής της χώρας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.