Τρεις προσαγωγες για τη διαρρηξη του Δημαρχειου Κομοτηνης

Κυρίως υλικές ζημιές, κάποιες απώλειες ηλεκτρονικών συσκευών, προκλήθηκαν στο Δημαρχείο

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της αστυνομίας στη διάρρηξη που έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 6 Απριλίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής, με την προσαγωγή τριών ατόμων, και την ανεύρεση κάποιων τουλάχιστον από αυτών που αφαιρέθηκαν από το χώρο.

Οι δράστες φέρεται να εισήλθαν στο Δημαρχείο σπάζοντας την πλαϊνή πόρτα του Δημαρχείου, επί της οδού Δημητρίου Μπλέτσα, ενώ στη συνέχεια έσπασαν το τζάμι της εισόδου του κυλικείου, από όπου αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα, ενώ έσπασαν τις πόρτες των γραφείων των αντιδημάρχων στην βορειοανατολική πλευρά του δευτέρου ορόφου προκειμένου να εισέλθουν σε αυτά, καθώς και τις πόρτες του γραφείου του Δημάρχου.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όταν και οι πρώτοι υπάλληλοι έφτασαν στον τόπο εργασίας τους, για να αντικρίσουν παραβιασμένες και σπασμένες πόρτες, αλλά και πολλά συρτάρια στις υπηρεσίες αλλά και στα γραφεία ανακατεμένα και πεταμένα, ειδοποιώντας την αστυνομία, που ξεκίνησε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Αμέσως ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, αλλά και των απωλεσθέντων αντικειμένων, που τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν ήταν μεγάλα σε αριθμό, και περιορίστηκαν σε λίγες ηλεκτρονικές συσκευές και τα προαναφερθέντα τρόφιμα του κυλικείου.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες αγνόησαν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και αντικείμενα αξίας που βρισκόταν στα γραφεία, ακόμα και το ταμείο του κυλικείου.

Λίγο πριν το μεσημέρι της ίδια ημέρας, είχαν γίνει τρεις προσαγωγές από την Αστυνομία Ροδόπης, ενώ όπως δήλωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κίμων Λεχούδης, ειδοποιήθηκαν από το ΑΤ Ιάσμου, ότι προσήχθησαν άτομα τα οποία φέρεται να είχαν στην κατοχή τους κλεμμένα αντικείμενα από το δημαρχείο, και περίμεναν περεταίρω λεπτομέρειες και να κληθούν να αναγνωρίσουν αν τα ευρεθέντα όντως αφαιρέθηκαν από το Δημαρχείο.

Από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η διάρρηξη, και αφού η αστυνομία είχε κάνει τις απαραίτητες έρευνες, οι υπηρεσίες ξεκίνησαν καταμετρήσεις ώστε να έχουν μια ακριβή εικόνα για τα αντικείμενα που εκλάπησαν, σύμφωνα με τον κ. Λεχούδη.

Παράλληλα προσπάθησαν να επαναφέρουν το δημαρχείο στην πρότερη κατάστασή του και να αντικαταστήσουν γρήγορα τις ζημιές που έγιναν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το κοινό, με το Δημαρχείο να ξανανοίγει γύρω στις 10:30.

Οι ζημιές στις πόρτες και στο χώρο του κυλικείου σιγά σιγά επισκευάζονται, ενώ θα μελετηθεί από την Δημοτική Αρχή η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος, μια προσπάθεια που όπως τονίστηκε, είχε συζητηθεί πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν προχώρησε λόγω επιφυλάξεων του οικονομικού ελέγχου.

Η τελική καταγραφή θα δοθεί στην Αστυνομία, που συνεχίζει τις έρευνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.