Τουρκια: Διανεμει ζεστο φαγητο σε αδεσποτα ζωα με το τροχοσπιτο της

Από μια τράπεζα του Λονδίνου στα διάφορα μέρη της Φετίγιε

Η Σελντά Κορχάν, η οποία ζει στην περιοχή Φετίγιε στα Μούγκλα, διανέμει ζεστό φαγητό σε αδέσποτα ζώα με το τροχόσπιτό της.

Σύμφωνα με την ΑΑ, η Κορχάν, εργάστηκε σε μια τράπεζα στο Λονδίνο για 15 χρόνια και επέστρεψε πριν από 10 χρόνια στη Φετίγιε.

Μαζί με την ομάδα «Αλληλεγγύης και Βοήθειας Φιλόζωων της Φετίγιε», την οποία ίδρυσε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης η Κορχάν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο. Πριν από λίγο καιρό αγόρασε το τροχόσπιτο που ονειρευόταν και διανέμει στα αδέσποτα ζώα το φαγητό που προετοιμάζει με ζωμό από κόκκαλα στο τροχόσπιτό της.

«Με τα έσοδα από τα μεταχειρισμένα αντικείμενα που πουλήσαμε, προσφέραμε ένα ασθενοφόρο ζώων στο κυνοκομείο του Δήμου», δήλωσε η ίδια, σημειώνοντας ότι φροντίζουν τα αδέσποτα με την υποστήριξη εθελοντών. 

Παράλληλα, σημείωσε ότι είχαν προβλήματα με την σίτιση και φροντίδα των ζώων πριν το τροχόσπιτο για να εξηγήσει πως το τροχόσπιτο κάνει τα πράγματα ευκολότερα σε βροχερό και κρύο καιρό. «Ταξιδεύουμε μέσα από δάση και βουνά με το τροχόσπιτο. Ζεσταίνουμε κόκκαλα και τροφή και τα δίνουμε ζεστά. Χάρη στο τροχόσπιτο, τους προσεγγίζουμε πιο συχνά, εξασφαλίζοντας την επιβίωση τους» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

Η Σελντά Κορχάν σημείωσε ότι βρίσκονται σε θέση να παρατείνουν το χρόνο σίτισης των ζώων έως και 10 ώρες χρησιμοποιώντας το τροχόσπιτο.

Σύμφωνα με την ίδια πριν δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για τα τραυματισμένα ή άρρωστα σκυλιά στα μέρη που πήγαιναν όμως «τώρα παίρνουμε τα τραυματισμένα ή άρρωστα σκυλιά στο τροχόσπιτο μας, τα θεραπεύουμε και μετά τα απελευθερώνουμε. Μας αρέσει να μοιραζόμαστε τη ζωή μαζί τους. Ελπίζω όλοι να απολαύσουν μια μέρα αυτή την αγάπη και την ευτυχία. Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και ο πολλαπλασιασμός των εθελοντών. Υπάρχουν επί του παρόντος 8 χιλιάδες εθελοντές στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που δημιούργησα πριν από περίπου 3 χρόνια. Έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια».

Κλείνοντας η Κορχάν έδωσε το μήνυμα «ιδιοκτησίας αντί αγοράς ζώων» σε όλους, τονίζοντας ότι η ζωή είναι ομορφότερη με τα ζώα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.