Το Υπουργειο περιμενει το Λιμενικο Ταμειο Αβδηρων για το Λιμανι Ιμερου

Ώστε να γίνει η αποκατάσταση στα λειτουργικά βάθη του Λιμανιού

Τα προβλήματα στο Λιμάνι του Ιμέρου, κυρίως όσο αφορά την επίχωση που το έχει κλείσει στο παρελθόν, είναι γνωστά εδώ και χρόνια, και μάλιστα η Περιφέρεια έχει προχωρήσει και σε κινήσεις για την εκπόνηση μελέτης για το μέλλον του.

Βραχυπρόθεσμα όμως χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση στα λειτουργικά βάθη του Λιμανιού, μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε με τον καθαρισμό του διαύλου, και για αυτό το λόγο, ήδη από το 2022, έχουν εξασφαλιστεί 108.000 ευρώ από το Υπουργείο, όμως ακόμα αυτές οι εργασίες δεν έχουν προχωρήσει.

Για την ακινησία αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας «δείχνει» το Λιμενικό Ταμείο Αβδήρων, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη σε ερώτηση του Βουλευτή Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ κ. Μπουρχάν Μπαράν. Η ερώτηση του βουλευτή βέβαια αφορούσε κυρίως το λιμάνι του Πόρτο Λάγος, όμως με το Λιμενικό Ταμείο να καλύπτει τη μισή και παραπάνω Ροδόπη, φαίνεται ότι ο Υπουργός ήθελε να καλύψει όλα τα ζητήματα.

Όπως λοιπόν αναφέρεται στην απάντηση, κατά το έτος 2022, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Δ.Λ.Τ.) Αβδήρων υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Τ.Π.Α.) του ΥΝΑΝΠ για το έργο αποκατάσταση λειτουργικών βαθών αλιευτικού καταφυγίου Ίμερου Ν. Ροδόπης, προϋπολογισμού 108.000 ευρώ.

Από την αρμόδια Διεύθυνση του ΥΝΑΝΠ εκδόθηκε στις 25-08-2023 ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης προς το Δ.Λ.Τ Αβδήρων για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, που τροποποιήθηκε  ως προς την προθεσμία υποβολής πρότασης από τον υποψήφιο δικαιούχο, όμως μέχρι την ημέρα της απάντησης (στις 8 Δεκεμβρίου) δεν είχε υποβληθεί σχετικό αίτημα χρηματοδότησης και Τεχνικό Δελτίο Πράξης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκου Τσαλικίδη η μελέτη εκπονήθηκε από την Περιφέρεια ήδη από το 2022, το γεγονός ότι δεν προχωρά η εκβάθυνση είναι αξιοπερίεργο, και μάλλον θα πρέπει να υπάρξει πίεση από το πολιτικό προσωπικό της περιοχής, γιατί διαφορετικά βλέπουμε να μένει ξανά πολύ πίσω το ζήτημα, μιας και η τελευταία προθεσμία στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός, ήταν η Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, που έχει δηλαδή ήδη παρέλθει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.