Επαφες με επενδυτες για να δημιουργηθει μοναδα ανακυκλωσης φυκιων στο Λιμανι Ιμερου

Τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να προχωρήσει ο καθαρισμός του Λιμανιού από τις επιχώσεις

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να  δοθεί το πράσινο φως για τον καθαρισμό του Λιμανιού του Ιμέρου, ενώ την ίδια ώρα προχωρά η μελέτη για συνολική λύση που έχει αναλάβει το ΔΠΘ, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Όπως σημείωσε, το λιμάνι του Ιμέρου είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, η Περιφέρεια όμως αποφάσισε να παρέμβει γιατί το θέμα αφορά μια ειδική κατηγορία συμπολιτών μας, τους αλιείς.

Για αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η προγραμματική σύμβαση με το ΔΠΘ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του χρόνου, που θα αναγνωρίσει αφενός τους ακριβείς λόγους και τις συνθήκες που κλείνει το λιμάνι, και αφετέρου θα καταθέσει την πρόταση αν μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα στην υφιστάμενη θέση του λιμανιού, ή αν θα πρέπει να μετακινηθεί.

Παράλληλα η μελέτη για τον καθαρισμό του λιμανιού, για τα οποία έχουν εξασφαλιστεί 108.000 ευρώ, έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια, και κατατέθηκε στο Υπουργείο, μέσω του αρμόδιου Λιμενικού Ταμείου, και περιμένουν να προχωρήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Τέλος βρίσκονται σε επαφή με επενδυτές στην περιοχή μας, προκειμένου η περιοχή του Λιμανιού του Ιμέρου να γίνει χώρος ανακύκλωσης πρωτογενούς υλικού, δηλαδή των φυκιών.

Αν προχωρήσει η επένδυσή αυτή, σημείωσε, θα δημιουργηθεί μια μονάδα ανακύκλωσης φυκιών που και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, αλλά και θα λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης των φυκιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.