Το ΤΕΦΑΑ παει στο νηπιαγωγειο

Οι μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσικοκινητικής και ψυχοκινητικής του ΤΕΦΑΑ

Λίγο πριν τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι 60 μικροί μαθητές του 12ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρον πρόγραμμα μουσικοκινητικής και ψυχοκινητικής που οργάνωσε τμήμα πρακτικής άσκησης στην εκπαίδευση του ΤΕΦΑΑ, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εξελίχθηκε στους χώρους του Πανθρακικού σταδίου, τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.
 
Οι φοιτητές του τμήματος, οργάνωσαν παιχνίδια και δραστηριότητες με στόχο να αναδείξουν την σημασία του αθλητισμού και ιδιαίτερα της άσκησης στην καθημερινή ζωή. Το πρόγραμμα, γίνεται για πρώτη φορά και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τα παιδιά Νηπιαγωγείου, όπως ανέφερε ο κ.Μιχάλης Πολυτσάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής, διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ. Έτυχε δε ενθουσιώδους αποδοχής, καθώς οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά, διασκεδάζοντας πραγματικά με την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία μιας περιήγησης κατά τη διαδρομή από το σχολείο έως το στάδιο, με την συνοδεία των εκπαιδευτικών και των τμήματος, στη διάρκεια της οποίας μίλησαν για την ασφαλή κίνηση μέσα στην πόλη και τη χρήση του ποδηλατόδρομου.

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα προς όλα τα Νηπιαγωγεία της πόλης

Ο κ. Πολυτσάκης κάλεσε και το σύνολο των Νηπιαγωγείων στην περιοχή να εντάξουν στο πρόγραμμα τους ανάλογη δράση, ενώ σημείωσε πως το ΤΕΦΑΑ είναι ανοιχτό στην εκπαίδευση, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια, για ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των σχολικών κοινοτήτων. Σε αυτό το πλαίσιο εξάλλου προγραμματίστηκε και ομιλία για την παιδική παχυσαρκία που οργανώνεται την ερχόμενη Τρίτη στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.
 
Η συμμετοχή των παιδιών του 12ου Νηπιαγωγείου στην συγκεκριμένη δράση του τμήματος, εντάσσεται σε διαθεματική προσέγγιση για τον αθλητισμό, τη διατροφή και την υγιεινή ζωή που εξελίσσεται αυτό το διάστημα, ανέφερε η νηπιαγωγός κ. Ευαγγελία Μαυρίδου η οποία δεν παρέλειψε να επισημάνει τον ενθουσιασμό των μαθητών για το πρόγραμμα που παρακολούθησαν, συνειδητοποιώντας και την αξία του αθλητισμού. «Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ήταν η πρώτη φορά που όλο το σχολείο μετέχει σε μια δράση» επισήμανε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.