Το Σαββατο η Γιορτη του Πατερα 2015 απο τον Συλλογο Πατεραδων

Θα βραβευτούν οι αριστούχοι Κάρεν Χατσαγιάν, Ιωάννα Κωστούρου και Χριστίνα Χατσαγιάν -Βαγγέλης Μουζαλιώτης «Ο Σύλλογός μας είναι σαν ένα δεντράκι που το φυτεύεις και μεγαλώνει το δικό μας έγινε Πλατάνι»

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Πατεράδων πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο, 20 Ιουνίου την Γιορτή του Πατέρα, η οποία θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Filia, με καλεσμένους αυτή την φορά τα χορευτικά συγκροτήματα των Προσκυνητών και της Ξυλαγανής και την εβρίτικη ορχήστρα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη με θρακιώτικο και λαϊκό πρόγραμμα σε ότι αφορά το μουσικό κομμάτι.

Η Γιορτή του Πατέρα πραγματοποιείτε ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 2008, έτος ίδρυσης του Συλλόγου και πέραν της εορταστικής διάστασης που λαμβάνει, κάθε χρόνο βραβεύονται οι αριστούχοι μαθητές της Ξυλαγανής, που αποτελεί και την έδρα στην ουσία του Συλλόγου.
 
Έτσι και φέτος πέραν του γλεντιού που θα λάβει χώρα, θα βραβευτούν δύο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου που ισοβάθμησαν και μία μαθήτρια της Γ’Λυκείου. Πρόκειται συγκεκριμένα για τους κ.κ. Κάρεν Χατσαγιάν και Ιωάννα Κωστούρου, που αρίστευσαν με βαθμό 19 και 7 δωδέκατα, και την κ.Χριστίνα Χατσαγιάν, που ολοκλήρωσε την Γ’Λυκείου με 19 και 13 δεκαταπέμπτα, που θα λάβουν από εκατό ευρώ ο καθένας.
 
Ο Σύλλογος Πατεράδων όπως δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του κ. Βαγγέλης Μουζαλιώτης ιδρύθηκε τον Μάιο του 2008 και ήδη έχει ξεπεράσει τους αρχικούς σκοπούς τους. Το έργο του είναι φιλανθρωπικό και αφορά στην παροχή βοήθειας, οικονομικής και όχι μόνο, σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης, όπως επίσης και δράσεις που αφορούν το φυσικό περιβάλλον, με καθαρισμούς και δενδροφυτεύσεις.
 
Αριθμεί αυτή τη στιγμή 345 μέλη, 220 εκ των οποίων είναι ενεργά ενώ στην «οικογένειά» του Συλλόγου ανήκουν και πατεράδες από την Σουηδία και την Αυστραλία που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή μας και οι οποίοι συνεισφέρουν στο έργο του Συλλόγου.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του Συλλόγου στο πέρασμα των χρόνων αυτών ο κ. Μουζαλιώτης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος κυρίως από την ανταπόκριση του κόσμου και παρομοίασε τον Σύλλογο με ένα δεντράκι το οποίο το φυτεύεις και το μεγαλώνεις. «Το δικό μας δέντρο έγινε πλατάνι» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ευελπιστεί αυτό να γίνει «αιωνόβιο». 

Στα σκαριά η δημιουργία μεικτής χορωδίας

Κλείνοντας ο κ.Μουζαλιώτης ανακοίνωσε πως στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι η δημιουργία μία μεικτής χορωδίας με παραδοσιακά τραγούδια, που θα ανακοινωθεί στην Γιορτή του Σαββάτου και θα ξεκινήσουν έπειτα οι εγγραφές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.