Το Santa Run επιστρεφει στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, με σκοπό την στήριξη της διαμόρφωσης του υπαίθριου χώρου του Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής

Επιστρέφει, μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Santa Run στην Κομοτηνή, που φέτος θα γίνει υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Η δράση θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου, όταν και οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής στις 17:30, και μέσα από τους δρόμους της πόλης, θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Φέτος όσοι επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν Στολή Άη Βασίλη ή  Σκουφάκι & Μάσκα, μέσω της ΔΚΕΠΠΑΚ ή μέσω της ιστοσελίδας https://www.santarunkomotini.gr/, με τα έσοδα να διατίθενται στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής.

Μετά το πέρας του Santa Run, η ΔΚΕΠΠΑΚ ετοιμάζει συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή και την Μιρέλα Πάχου, μόνο με καθήμενους.

Την δράση διοργανώνουν η ΔΚΕΠΠΑΚ, η ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ και η εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα», οι εκπρόσωποι των οποίων την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου απεύθυναν κάλεσμα προς τους κατοίκους της πόλης να συμμετάσχουν στην δράση.

Συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια η ΔΚΕΠΠΑΚ

Στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια ως Δήμος Κομοτηνής και ΔΚΕΠΠΑΚ, σημείωσε η πρόεδρος της κ. Νατάσα Λιβεριάδου, τονίζοντας πως πρόκειται για μια εθελοντική δράση που για φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα χρήματα διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η κ. Λιβεριάδου στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχικότητα, στην οποία πιστεύουν παρά το γεγονός ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, ζητώντας από όλους να φροντίσουν, σε κάθε προσπάθεια, να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να πραγματοποιηθούν δράσεις σαν και αυτή, που είναι για ιερό σκοπό.

Στήριξη στα παιδιά του Παραρτήματος

Η κ. Άρτεμις Τσολάκη, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Santa Run και εκπρόσωπος της εθελοντικής δράσης ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα, εξέφρασε την ελπίδα πως τα πράγματα θα πάνε καλά, ώστε να καταφέρουν να συγκεντρώσουν και φέτος ένα σεβαστό ποσό, από την πώληση στολών, αλλά και σκούφων, που φέτος, αναγνωρίζοντας το θέμα της πανδημίας, θα συνοδεύονται από κόκκινες μάσκες που δημιούργησε η ΔΚΕΠΠΑΚ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με χρόνια αναπηρία Κομοτηνής, και συγκεκριμένα για την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου του Κέντρου, σε ένα λειτουργικό, εκπαιδευτικό, αθλητικό χώρο για τα παιδιά.

«Θα πρέπει φέτος να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, και να συμμετάσχουμε στο Santa Run» σημείωσε, χωρίς σκέψη για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει λόγω της κατάστασης, γιατί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρόκειται για μια εθελοντική δράση που σκοπό έχει να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά του Κέντρου. «Επομένως μην διστάσετε να προμηθευτείτε τη στολή και το σκουφάκι με την μάσκα, προκειμένου να κάνουμε το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα» τόνισε.

Εθελοντική στήριξη της διοργάνωσης από την ΣΕΦΑΑ

Η διοργάνωση θα στηριχθεί για ακόμα μια φορά από τους εθελοντές φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, σημείωσε ο κ. Γιώργος Κώστα, Καθηγητής της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Όπως εκμυστηρεύθηκε, οι φοιτητές τούς τόνισαν πως δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αν δεν συμμετάσχουν στο Santa Run, και έτσι πολλοί φοιτητές της Σχολής, και ειδικά της ειδικότητας αθλητικός τουρισμός και αναψυχή, θα είναι εθελοντές στη διοργάνωση, και το περιμένουν με μεγάλη χαρά.

Βέβαια πέρα από την χαρά του εθελοντισμού, η διοργάνωση λειτουργεί και σαν μάθημα μιας και οι φοιτητές τους μαθαίνουν πως μια εκδήλωση μπορεί να διοργανωθεί για καλό σκοπό, σε συνεργασία με όλους τους οργανισμούς που συμμετέχουν σε αυτή.

«Θα είμαστε εκεί, για να μπορέσει να τρέξει καλά» τόνισε, με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες να δίνουν το παρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.