Το προγραμμα των Ιερων Ακολουθιων για τα Ελευθερια της Κομοτηνης

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις θα τιμήσουν οι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων

Εν όψει της εορτής των «Ελευθερίων» της Κομοτηνής η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής προσκαλεί το φιλόχριστο Πλήρωμά της στις κάτωθι Ιερές Ακολουθίες:

  • Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30. Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της «Φανερωμένης» στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και εν συνεχεία η λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ακολούθως θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του σεπτού Ποιμενάρχου μας.
  • Σάββατο, 14 Μαΐου 2022 και ώρα 07:00. Ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του σεπτού Ποιμενάρχου μας. Ακολούθως θα τελεσθεί η Επίσημη Δοξολογία επί τη Απελευθερώσει της Κομοτηνής.

Σε μήνυμά της η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής επισημαίνει πως  «η συμμετοχή όλων μας στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες αποδίδει την οφειλόμενη τιμή στην Υπέρμαχο Στρατηγό της Πατρίδος μας και αποτίει φόρο τιμής στους Ήρωες προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδος μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.