Το πολιτικο και πολιτιστικο αποτυπωμα της νεολαιας ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Κορυφώνεται σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Νέων του κινήματος στην Κομοτηνή

Το στίγμα της νεολαίας του κινήματος για το πολιτισμό, την αλληλεγγύη, την πολιτική δράση για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των νέων και του λαού ευρύτερα, επιχειρεί να αποτυπώσει η νεολαιίστικη οργάνωση Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρίτη-κατά σειρά- διοργάνωση του Φεστιβάλ της.

Η διοργάνωση κορυφώνεται απόψε το βράδυ με την κεντρική εκδήλωση που έχει ως θέμα «Η νεολαία στο προσκήνιο, οικοδομώντας το αύριο, σήμερα», στην οποία παρεμβαίνουν οι, κ. Εφη Γιαννοπούλου εκ μέρους του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός», κ. Γιάννος Γιαννόπουλος, μέλος του Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, κ. Γιώργος Σπυρόπουλος, μέλος Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, και το μέλος της νεολαίας του κινήματος, δικηγόρος κ. Πατρίκιος Πατρικουνάκος. Θα ακολουθήσει συναυλία των Bad Movies που θα ανοίξει με τη συμμετοχή του σχήματος RiVO.

Στο πλαίσιο των φεστιβαλικών εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι θέσεις των κινημάτων για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη, στη διάρκεια συζήτησης με κεντρικούς ομιλητές τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά και του μέλους της πρωτοβουλίας ενάντια στα κέντρα κράτησης κ. Σίμο Σιμοτά, την Παρασκευή το βράδυ. Προγραμματίστηκε εξάλλου προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» του Γιώργου Αυγερόπουλου και συζήτηση με εργαζομένους της ΕΡΑ, με αφορμή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δύο χρόνια μετά το κλείσιμό της.

Όπως διευκρίνισε το μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Νίκος Κατσιούρας, το Φεστιβάλ αποτελεί πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη και οι διοργανωτές του επιδιώκουν διαχρονικά να καταστεί ακόμη «πιο μαζικό και συμμετοχικό και μεστό αναφορικά με το περιεχόμενό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.