Το “Heal it” επιθυμει να αντιμετωπισει τις ψευδεις ειδησεις στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης

Πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για social media campaigns από το Xanthi TechLab, το Sparti TechLab και το DCN Global

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων για social media campaigns διοργανώνουν το DCN Global, (Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Xanthi TechLab και το Sparti TechLab.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες, ηλικίας 14 έως 30 ετών και άνω των 40, θα εκπαιδευθούν στο πως να δημιουργούν επιτυχημένες μηνύματα και καμπάνιες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Δύο ομάδες συνολικά 20 ατόμων θα συμμετάσχουν σε 4 συναντήσεις και δύο τελικά hackathons με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων ιδεών για την καταπολέμηση των κακόβουλων πληροφοριών και του ψευδούς περιεχομένου.

Κάθε ομάδα θα εργαστεί μαζί με μέντορες για να σχεδιάσει καινοτόμες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την αντιμετώπιση ψευδών ειδήσεων και παραπλανητικών πληροφοριών.

Οι εκστρατείες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν ως στόχο να εμπλέξουν νεότερα ακροατήρια, ενώ θα τους μάθουν να παράγουν μηνύματα, hashtags, οπτικό υλικό (βίντεο), γραφήματα κ.λπ.) για μια καμπάνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί 2 ήμερο hackathon υβριδικά, είτε διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom ή ως μικτή συνάντηση σύμφωνα με τα μέτρα που προβλέπονται για τον  Covid 19. Τα 2 καλύτερα σχέδια θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν στη 6η Διεθνή Θερινή Ακαδημία “Thessaloniki International Media Summer Academy” 2022.

Το περιεχόμενο του  καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος “Heal It” παρέχεται με τη συμβολή του DCN Global, του Xanthi TechLab και του Sparti TechLab,  ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Info:

Δηλώσεις συμμετοχής στην εξής φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEwkMYrIQn3i4kUwFwzP6KQaxPm9mtkyAzCC7IsdP4VxuFEw/viewform

Περισσότερες πληροφορίες

Χanthi TechLab :Δημήτρης Γιαννακούδης,  [email protected] 2541022415(εσ. 3)

Sparti TechLab: Δημήτρης Σαγιάννης , [email protected] . 2731026853

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.