Το δευτερο workshop του εργου ESPY στην Αλεξανδρουπολη

Στόχος η διατύπωση προτάσεων για τη σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης με την τοπική αγορά εργασίας στην ΠΑΜΘ

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει, στο πλαίσιο του Έργου ESPY (Experimentation on Social Policy for Youth) στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος, το 2ο Εργαστήριο Διάχυσης του Έργου με θέμα “Σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης/ Κατάρτισης με την Τοπική Αγορά Εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Νεφέλη, την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 17:00.
 
Στο Εργαστήριο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και της τοπικής Αγοράς Εργασίας (κατά τόπους Επιμελητήρια, Εκπρόσωποι ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).
 
Στόχος του Εργαστηρίου είναι η διατύπωση προτάσεων και η σχετική διαβούλευση για την οριστική τους διαμόρφωση, σχετικά με την αποτελεσματική σύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης/ Κατάρτισης με την Τοπική Αγορά Εργασίας σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά και ανά Περιφερειακή Ενότητα της ΠΑΜΘ.

Η «ατζέντα» του Εργαστηρίου

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα συζητηθούν και θα διατυπωθούν προτάσεις και συστάσεις σχετικά με:
• Υφιστάμενα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την σύζευξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης/ κατάρτισης με την τοπική αγορά εργασίας
• Υφιστάμενη κατάσταση και καταγραφή προβλημάτων και κενών στην σύνδεση της τοπικής αγοράς εργασίας με την επαγγελματική εκπαίδευση/ κατάρτιση.
• Προτάσεις καθιέρωσης μηχανισμού σύνδεσης των τοπικών αναγκών της αγοράς εργασίας με την επαγγελματική εκπαίδευση/ κατάρτιση: καθορισμός εμπλεκόμενων φορέων. αποτύπωση ρόλων, λειτουργικό πλαίσιο και μηχανισμός χρηματοδότησης του μηχανισμού.
• Αναμενόμενα/ προσδοκώμενα αποτελέσματα του μηχανισμού σύνδεσης των τοπικών αναγκών της αγοράς εργασίας με την επαγγελματική εκπαίδευση/ κατάρτιση στο μέτωπο της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων και του περιορισμού της σχολικής εγκατάλειψης.
 
Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους εκπροσώπους και τα στελέχη των φορέων και οργανισμών που εμπλέκονται σε τοπικό επίπεδο με την Εκπαίδευση και ειδικότερα με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Στελέχη της Εκπαίδευσης, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, Εκπαιδευτικούς κτλ), με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των νέων (εκπροσώπους ΚΕΣΥΠ), με την καταγραφή και ανάδειξη των αναγκών και των προβλημάτων της Τοπικής Αγοράς Εργασίας (Επαγγελματικά και Επιστημονικά Επιμελητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ, Επιστημονικές Ενώσεις και Επαγγελματικούς Φορείς, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κτλ), με τις δομές υποστήριξης και καθοδήγησης ανέργων (ΟΑΕΔ, Τοπική Αυτοδιοίκηση) κοκ.
 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί η ευκαιρία να διατυπώσουν απόψεις και προτάσεις σχετικές με τη θεματολογία του Εργαστηρίου και να συμμετάσχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση των τελικών προτάσεων και συστάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της σχολικής εγκατάλειψης και της ανεργίας των νέων, οι οποίες θα ενσωματωθούν στον Οδηγό Πηγών και Συστάσεων που αποτελεί βασικό παραδοτέο του Έργου ESPY. Επίσης, στους συμμετέχοντες θα παρασχεθούν σημειώσεις και ενημερωτικό υλικό σχετικά με το θέμα του Εργαστηρίου, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.
 
Info
Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://palmosanalysis.com/espy2/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.