Το 71% των ανω των 60 ετων εμβολιασμενο στη Ροδοπη

Πάνω από 70% Έβρος και Ξάνθη, χαμηλά Δράμα και Καβάλα

Σε καλύτερο επίπεδο από 24 περιφέρειες της χώρας στον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, βρίσκεται η Ροδόπη σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ψηλότερα στον εμβολιασμό αυτής της ηλικιακής ομάδας, αν και χαμηλότερα στον γενικό εμβολιασμό, είναι η Ξάνθη με 74%, ενώ ο Έβρος έχει 70%, με την Καβάλα και την Δράμα να βρίσκονται χαμηλότερα από το 70%, με 67 και 62% αντίστοιχα.

Συνολικά στον γενικό πληθυσμό το ποσοστό εμβολιασμού σε 68 από 74 Περιφερειακές Ενότητες είναι κάτω του 70%, ενώ η εικόνα για τους πολίτες των άνω των 60 ετών είναι καλύτερη με 24 περιφέρειες να μην αγγίζουν το «φράγμα» του 70%.

Σύμφωνα με τον χάρτη εμβολιασμού που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. η Ευρυτανία είναι ουραγός στους εμβολιασμούς με το ποσοστό των άνω των 60 ετών να είναι μόλις 37%. Ακολουθούν η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%, ενώ στο «κόκκινο» του εμβολιαστικού χάρτη βρίσκονται πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Αρτα, Καβάλα, Γρεβενά).

Σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80

Τα ποσοστά εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό

Στον γενικό πληθυσμό, όπως φαίνεται στον εμβολιαστικό χάρτη της Ελλάδας που παρουσιάζει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, ουραγός στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» είναι και πάλι η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Χαμηλά ποσοστά, όμως, παρουσιάζει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και η Βόρεια Ελλάδα, με το Κιλκίς, την Πιερία και τη Δράμα να εμφανίζουν ποσοστά εμβολιασμού κάτω από 50% και άλλες 12 Π.Ε. (Σέρρες, Πέλλα, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Εβρος, Φλώρινα, Ξάνθη, Καβάλα, Γρεβενά, Ροδόπη, Καστοριά, Λάρισα) να μην ξεπερνούν το 60%, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ασφυκτική πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Αντίθετα, μόλις 6 Περιφερειακές Ενότητες έχουν καταφέρει να υπερβούν το 70%, με πρωταθλήτρια τη Μύκονο (80%) και ακολουθούν η Σαντορίνη (79%), η Μήλος (75%), η Πάρος (73%) και η Κως (73%).

Τέλος, στην πρωτεύουσα, αρνητική πρωτιά στους εμβολιασμούς έχει η Δυτική Αττική με 45%, ακολουθούν η Ανατολική Αττική με 55%, ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 62%, ο Κεντρικός και Νότιος Τομέας με 66% και 67% αντίστοιχα, ενώ την κούρσα σέρνει ο Βόρειος Τομέας με 72%.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.