Το 2021 Φυσικο αεριο στην ΑΜΘ

Το 25% του έργου δημιουργίας δικτύων φυσικού αερίου θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια - Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ

Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του φυσικού αερίου, μετά και από επαφές που είχε τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου με τη ΔΕΠΑ παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης
 
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θόδωρο Κιτσάκο στην Αθήνα, όπου έγιναν συζητήσεις για το σχεδιασμό αλλά και την ένταξη πλέον των πέντε πόλεων που συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιαζόμενο έργο, και της πόλης της Ορεστιάδας, με σύστημα CNG, ο κ. Παυλίδης συνέχισε την επικοινωνία με τους αρμόδιους.
 
Όπως ανέφερε, η ΔΕΠΑ ζητά να γίνει ένα έργο, με χρόνο περαίωσης το 2021, να συμπεριλαμβάνει τα σημεία στα οποία έχουν καταλήξει, και η συμμετοχή της περιφέρειας θα ανέρχεται στο  του συνολικού κόστους, το οποίο αναμένεται να ανέλθει λίγο παραπάνω από 100 εκ. ευρώ.
 
 Πάντως ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως μπορεί αυτό το ποσό να αλλάξει, αν ευοδωθούν οι συζητήσεις που γίνονται με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.