Την αδυναμια μεταφορας των μαθητων της ορεινης Ροδοπης στις σχολικες τους μοναδες

Καταγγέλλει με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης - Λόγω ελλιπούς οδικού δικτύου

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης, με την οποία ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών της ορεινής περιοχής της Ροδόπης, οι οποίοι μετά και τη συγχώνευση των Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων που αποφασίστηκε κατά το σχολικό έτος 2011-2012, λόγω της απουσίας ολοκληρωμένου οδικού δικτύου, αδυνατούν να μεταφερθούν στις νέες σχολικές τους μονάδες.
 
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή, η οποία έχει επίσης κοινοποιηθεί τόσο προς τους τρεις βουλευτές της Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ όσο και στους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «η ορεινή περιοχή του Νομού Ροδόπης είναι εκ των πραγμάτων δύσβατη και δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να καθίσταται όλως δυσχερής, εξαιτίας της απουσίας ολοκληρωμένου οδικού δικτύου, (ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, για την ανάληψη μεταφορικού έργου για μεταφορά μαθητών από τα ως άνω αναφερόμενα χωριά, κηρύσσεται άκαρπος λόγω της δύσκολης πρόσβασης μέσο κακοτράχαλων χωματόδρομων), η μετακίνηση των μαθητών προς τα νέα σχολεία εν όψει των ως άνω συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων των ορεινών όγκων και πιο συγκεκριμένα, από τους οικισμούς Σαρακηνή Ν. Ροδόπης, Κάτω Βυρσίνη Ν. Ροδόπης, Σμιγάδα Ν. Ροδόπης κ.α».
 
Όπως επίσης επισημαίνεται οι γονείς των μαθητών λόγω της επαγγελματικής τους ενασχόλησης με τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα αλλά και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τη μεταφορά των παιδιών τους οι ίδιοι, εξ ου ζητείται η άμεση πρόβλεψη και χορήγηση σχετικών και ανάλογων του κόστους μεταφοράς πιστώσεων εκ μέρους του Υπουργείου για τη μετακίνηση των μαθητών αυτών προς τις σχολικές μονάδες που φοιτούν, με παράλληλη αύξηση των δρομολογίων για την καλύτερη δυνατή μεταφορά τους.
 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης πως αντίστοιχο πρόβλημα μεταφοράς αντιμετωπίζουν και τα χωριά Ατάρνη Ν. Έβρου, Πέραμα Ν. Έβρου και Κόμαρος Ν. Έβρου.
 
Ο Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης επισημαίνει στο τέλος της ανακοίνωσης το «οικονομικό όφελος» που επήλθε στην πολιτεία με τις συγχωνεύσεις αυτές, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας μετά τη κατάργηση των σχολείων να ζημιώνονται λόγω της έλλειψης πρόνοιας εκ μέρους της πολιτείας για τη μεταφορά τους προς τα νέα σχολεία» ζητώντας, επιλέγοντας, την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου «ώστε οι μαθητές να μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως τα μαθήματα και να μην χάσουν τη σχολική χρονιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.