Τιμησε την 9η Μαιου η Κομοτηνη

Ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Την 9η Μαΐου την επέτειο της συνθηκολόγησης της Ναζιστικής Γερμανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και η ημέρα της Ευρώπης, μιας και σε αυτή τη σημαδιακή ημερομηνία είδε το φως η «Διακήρυξη Σούμαν», η οποία θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιόρτασε την Τετάρτη η Κομοτηνή.
 
Η 9 Μαΐου αποτελεί ημέρα τιμής προς όλους όσους έδωσαν τη μάχη με τη ζωή τους στο πόλεμο ενάντια στη θηριωδία του ναζισμού, μια μάχη που γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη σήμερα που το φάσμα του φασισμού αναδύεται για ακόμα μια φορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας.
 

Στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου εορτάζονται επίσης οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
 
Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη, τον Πρυτανεύων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Σταύρο Τουλουπίδη, τον Αντιδήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Πολιτειάδη, τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Αρχιπύραρχο Μάριο Αποστολίδη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.