Τιμησε την 9η Μαιου η Κομοτηνη

Κατάθεση στεφάνων την ημέρα των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Η 9η Μαΐου είναι γιορτή όλης της Ευρώπης, στην επέτειο της συνθηκολόγησης της Ναζιστικής Γερμανίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και την επέτειο της ημέρας που είδε το φως η «Διακήρυξη Σούμαν», η οποία θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου εορτάζονται οι Εθνικοί Αγώνες και η Εθνική Αντίσταση κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Η ημέρα τιμήθηκε και στην Κομοτηνή, ξεκινώντας με επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου, την οποία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Μεταξύ αυτών που κατέθεσαν στεφάνι ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε πως τιμούμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, τους γενναίους Έλληνες και τις γενναίες Ελληνίδες που ενωμένοι αντιτάχθηκαν ενάντια στο ναζισμό και στον φασισμό, επιδιώκοντας το ιδανικό της Ελευθερίας, το οποίο απολαμβάνουμε εμείς σήμερα.

«Η Εθνική Αντίσταση αποτελεί παράδειγμα συνεννόησης όλων των Ελλήνων, μπροστά στο ύψιστο χρέος προς την πατρίδα. Ένα μήνυμα διαχρονικό που πρέπει να μας κάνει να μην λησμονούμε ότι οι εθνικοί αγώνες, για να είναι νικηφόροι, πρέπει να έχουν διακατέχονται από την αυτοθυσία, τον ηρωισμό και πάνω από όλα την ενότητα» σημείωσε, μόνο μέσα από την οποία, σε δύσκολες στιγμές, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.