Τι γινεται με την ναυαγοσωστικη καλυψη των παραλιων του Δημου Κομοτηνης;

Δεν υπήρξε προσέλευση στον πρώτο διαγωνισμό, με τον Δήμο να προχωρά σε επαναπροκήρυξη με την ελπίδα πως θα βρεθεί ενδιαφερόμενος

Στον αέρα βρίσκεται η ναυαγοσωστική κάλυψη της παραλίας της Αρωγής, μιας και ενώ ο Δήμος Κομοτηνής προκήρυξε έγκαιρα το διαγωνισμό, δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος για να καταθέσει πρόταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος, και να επαναπροκηρυχθεί, με καταληκτική ημερομηνία αυτή τη φορά τις 28 Απριλίου, ένα μήνα πριν ξεκινήσει η περίοδος της ναυαγοσωστικής κάλυψης (1 Ιουνίου με 30 Σεπτεμβρίου).

Υψηλό το κόστος για το Δήμο

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον η ναυαγοσωστική κάλυψη γίνεται από ομάδα, που περιλαμβάνει υλικά και σκάφη, με το συνολικό κόστος για τον Δήμο Κομοτηνής να ανέρχεται στα 130.000 ευρώ.

Η παραλία είναι παραχωρημένη στο Δήμο Κομοτηνής (η διπλανή παραλία Φαναρίου, επίσης πολυσύχναστη, ανήκει στην ΕΤΑΔ) και έτσι αυτός αναλαμβάνει την ναυαγοσωστική κάλυψη, που σημαίνει τρεις ναυαγοσώστες, σε τρία βάθρα, από την 1-6-2021 έως 30-9-2021, με κάλυψη από τις 10:00π.μ. έως τις 18:00μ.μ. από Δευτέρα έως και Κυριακή και τις ημέρες αργιών, μαζί με έναν επόπτη ναυαγοσώστη, που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Πέρα από τους τρεις ναυαγοσώστες που θα εποπτεύουν το χώρο ανά πάσα στιγμή, ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει ένα επαγγελματικό ατομικό σκάφος – θαλάσσιο μοτοποδήλατο, ενώ ανά ναυαγοσώστη, θα διαθέτουν ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό μικρό σκάφος, ολικού μήκους τουλάχιστον τριών μέτρων και τριάντα εκατοστών.

Όλα αυτά σημαίνουν, πέρα από το κόστος, ότι είναι σχετικά λίγοι αυτοί που μπορούν να αναλάβουν την κάλυψη των παραλιών, ως ανάδοχοι, και αυτό είναι πιθανό ότι επηρέασε και την προσέλευση.

Αναμονή για ενδιαφερόμενους

Η επαναπροκήρυξη γίνεται με τις ίδιες τιμές όπως η πρώτη, και ενώ στελέχη του Δήμου Κομοτηνής εξέφρασαν ελπίδες πως θα υπάρξει τελικά ενδιαφερόμενος, υπάρχει πάντα η περίπτωση της μη κατάθεσης καμίας πρότασης.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγμάτευση, με την προοπτική να υπάρχουν ναυαγοσώστες την 1η Ιουνίου στην παραλία.

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη, πέρα από τον κίνδυνο για τους λουόμενους, υπάρχει πρόβλημα και για το Δήμο, μιας και η νομοθεσία προβλέπει ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.