Τελος στη δωρεαν διαθεση self test στα φαρμακεια στις 19 Ιουνιου

Αλέξανδρος Τσαπέκος, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης «Το πρόγραμμα ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των self test δεν θα ήταν επ’ άπειρον»

Την ολοκλήρωση της δωρεάν διανομής των self tests μέσω των φαρμακείων ανακοίνωσε χθες με ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η πολιτική της δωρεάν διανομής των self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου, ενώ όπως τόνισε η δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ θα συνεχιστεί από άλλα κανάλια διανομής, που θα εξειδικευτούν τις επόμενες ημέρες.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου  Ροδόπης κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος, ο οποίος εξήγησε πως στην ουσία πρόκειται για την ολοκλήρωση του τρίμηνου εγχειρήματος από πλευράς της κυβέρνησης, στην λογική αλλά και τα χρονοδιαγράμματα που εξ αρχής είχαν προβλεφθεί. «Δεν γίνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει προβλεφθεί εξ αρχής και αποτελεί και νόμο» τόνισε ο κ. Τσαπέκος για να εξηγήσει πως «το πρόγραμμα ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των self test δεν θα ήταν επ’ άπειρον».

Έως ότου και εφόσον υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις από πλευράς της πολιτείας σε σχέση με την συνέχεια ή όχι της δωρεάν διανομής τους μέσω φαρμακείων όπως εξήγησε ο κ. Τσαπέκος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου, με τα self test ωστόσο που θα διατεθούν έως τότε να επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών έως και τις αρχές Ιουλίου.

Άλλωστε όπως επανάλαβε την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Μετά το πέρας αυτού του διαστήματος όπως τόνισε, όπως και σήμερα άλλωστε, όποιος επιθυμεί να κάνει έλεγχο, υπάρχουν τα διαθέσιμα στο εμπόριο τεστ τα οποία μπορεί να προμηθευτεί για να τα κάνει. Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα υπάρχει η αναγκαιότητα συνέχειας στο πρόγραμμα των δωρεάν self test καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωρά και σύμφωνα και με τις σχετικές ανακοινώσεις έως το Καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί και επομένως «χτίσει» ένα «τοίχος ανοσίας» το 60% των Ελλήνων πολιτών.

Άλλωστε τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως εξήγησε αναμένεται και η παραλαβή νέων εμβολίων που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, για να επισημάνει ωστόσο για ακόμα μια φορά, απευθυνόμενος προς τους πολίτες της Ροδόπης, την ανάγκη συνεργασίας με τους φαρμακοποιούς για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων.

«Ο κόσμος πρέπει να έχει μεγαλύτερη κατανόηση και να είναι περισσότερο συνεννοήσιμος. Να καταλάβει ότι αυτό που κάνουμε το κάνουμε για να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως «η δουλειά μας είναι να δώσουμε φάρμακα, να εξηγήσουμε στον κόσμο και στον ασθενή τι θα συμβεί μετά την λήψη τους και όχι όλο αυτό που κάνουμε, για την υποστήριξη όλης αυτής της προσπάθειας κατά του κορωνοϊού, επομένως ζητούμε μεγαλύτερη κατανόηση από τον κόσμο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.