Τα self test βοηθουν να κυλησει ομαλα η εκπαιδευτικη διαδικασια στην ΑΜΘ

Σημαντική θεωρεί την συνεισφορά των self test στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κ. Μπαντίκος

Σημαντική θεωρεί τη συνεισφορά των self test για την ομαλότερη λειτουργία των Λυκείων στην ΑΜΘ, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κώστας Μπαντίκος, μετά από μία εβδομάδα εφαρμογής τους.

Ο κ. Μπαντίκος σημείωσε πως η εκπαιδευτική διαδικασία κυλά ομαλά, τηρουμένων των αναλογιών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τόσο όσο αφορά την παράδοση και την πραγματοποίηση των self test, όσο και τη λειτουργία των σχολείων.

Για κάποιους μαθητές βέβαια, που είτε είναι θετικοί ή συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων και νοσούν, παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είτε ασύγχρονη είτε εντασσόμενη σε διαπεριφερειακά τμήματα.

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει αναλάβει να λειτουργήσει τα διαπεριφερειακά τμήματα όσο αφορά τα Ημερήσια ΕΠΑΛ και την πρώτη τάξη του Εσπερινού Λυκείου για τους μαθητές 4 Περιφερειών.

«Πρέπει να κινηθούμε και να δράσουμε ανάλογα με τις συνθήκες, και το μέτρο του self test μας δίνει την εικόνα του τι συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν» ανέφερε ο κ. Μπαντίκος, εξηγώντας πως ενώ τον Φεβρουάριο, πριν κλείσουν τα Λύκεια, προχωρούσαν σε αναστολές τμημάτων γιατί υπήρχε διασπορά, τώρα με τον εντοπισμό και την έγκυρη ιχνηλάτηση, θεωρεί πως θα τα πάνε καλύτερα με την τήρηση όλων των μέτρων.

Όσο για λειτουργία των σχολείων στις περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ που μπήκαν στο βαθύ κόκκινο από το Σάββατο, σημείωσε πως γνώριζαν ότι οι σχολικές μονάδες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, και κινήθηκαν ανάλογα, μιας και υπάρχει η διαδικασία των self test.

Άλλωστε έχουν στοιχεία, τόσο από το self test, και κυρίως από τα μοριακά τεστ που γίνονται στη συνέχεια για να επιβεβαιώσουν αν κάποιος πάσχει από κορωνοϊό, και κινούνται ανάλογα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.