Τα παιδια της Κομοτηνης γνωριζουν τους πολιτισμους του κοσμου

Με ενθουσιασμό ξεκίνησε το εκπαιδευτικό εργαστήρι στη Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με «οδηγό» τη Νάγια Δαλακούρα

Με τους αρχαίους Αιγύπτιους γνωρίστηκαν, στον πρώτο σταθμό του εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Οι πολιτισμοί του κόσμου…!» για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με την Κοιν.Σ.Επ. Κομοτηνή Εν Δράσει, περίπου 20 παιδιά της πόλης, με ξεναγό την Αρχαιολόγο Μουσειολόγο κ. Νάγια Δαλακούρα.

Μέσα από το εργαστήρι τα παιδιά κάθε Πέμπτη μέχρι τις 3 Μαρτίου, θα γνωρίσουν τους Αιγύπτιους, τους Βίκινγκς, τους Ρωμαίους, τους Μαόρι, τους Ινουίτ, τους Θράκες και τις Θράσσες, τους Ίνκας και τους Ιάπωνες, μέσα από ιστορίες, αλλά και μαθαίνοντας για τις ζωές και τον πολιτισμό του κάθε λαού.

Μέρη της δράσης αυτής έχουν γίνει σε σχολεία της πόλης, τόνισε η κ. Δαλακούρα, μετά από πρόκληση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και θα υλοποιηθεί συστηματικά για διάστημα δύο μηνών στο φιλόξενο χώρο του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής στην Τσανάκλειο.

«Είναι μια πρώτη γνωριμία των παιδιών μικρής ηλικίας με μερικούς από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του κόσμου» σημείωσε, τονίζοντας πως της αρέσει πολύ να δουλεύει με τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, μιας και είναι «σφουγγάρια».

«Λατρεύω τον ενθουσιασμό αυτής της ηλικίας, οπότε σίγουρα τα εκπαιδευτικά εργαστήρι και η ολιστική προσέγγιση που πραγματοποιούμε για αυτούς τους πολιτισμούς, τους βοηθά να τους εμπεδώσουν, να δείξουν ενδιαφέρον για το ιστορικό παρελθόν» ανέφερε.

Γνωρίζοντας δε άλλους πολιτισμούς, όταν έρθουν περισσότερο σε επαφή με τον δικό μας στο μέλλον, η κ. Δαλακούρα πιστεύει πως τα παιδιά θα αναγνωρίσουν τα κοινά και τα διαφορετικά στοιχεία των πολιτισμών, και θα μπορούν να τους συγκρίνουν μεταξύ τους.

Το πρόγραμμα αυτό είναι πιλοτικό και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη βιβλιοθήκη, έχοντας βέβαια την προηγούμενη εμπειρία του προγράμματος «Φουστανέλες και Σιγκούνια» που έλαβε χώρα σε αυτή με μεγάλη επιτυχία, και πιστεύει πως θα αγκαλιαστεί με την ίδια θέρμη από τα παιδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.