«Τα μνημονια τσακιζουν τη δημοσια υγεια»

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι του Σισμανογλείου

Μεγάλη πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ. Το «παρών» στην πορεία έδωσαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής οι οποίοι κρατούσαν πανό το οποίο ανέγραφε «Τα μνημόνια τσακίζουν τη δημόσια υγεία».
 
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.00 το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έχοντας στην κεφαλή της μία άμαξα με δυο μαύρα άλογα, η οποία μετέφερε έναν ασθενή-κούκλα και κατέληξε έπειτα από δύο ώρες στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων παρέδωσαν ψήφισμα και άφησαν να πετάξουν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια, όπου είχαν κρεμάσει φωτογραφίες του πρωθυπουργού, του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.
 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην κατάσταση στον τομέα της υγείας, τόνισε ότι είναι μεσαιωνικές οι συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα νοσοκομεία της χώρας. Επισήμανε ότι 89 νοσοκομεία και 37 Κέντρα Υγείας έχουν διαλυθεί και δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν χωρίς προσωπικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μία νοσοκόμα αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.