Συντονιστικη Επιτροπη για την δημοσια και δωρεαν υγεια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Κομτοηνής με φορείς και κατοίκους της Ροδόπης την οποία προκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής και είχε ως στόχο να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον τους.
Μετά από την σύσκεψη αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί συντονιστική επιτροπή σωματείων, κατοίκων και φορέων της Ροδόπης για την Δημόσια και δωρεάν Υγεία και για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής και των Κέντρων Υγείας.

«Το Ψήφισμα της σύσκεψης είναι:

1. Καμιά συγχώνευση, συνένωση, κατάργηση του δημόσιου νοσοκομείου της Κομοτηνής και των Κέντρων Υγείας, καθώς και των κλινικών και τμημάτων τους.

2. Την επαρκή χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή, αποτελεσματική περίθαλψη των πολιτών της περιοχής μας.

3. Αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και των Προνοιακών Ιδρυμάτων με ταυτόχρονη επαρκή και αναγκαία στελέχωσή τους με μόνιμο και κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό, και με προμήθεια του απαραίτητου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

4. Δωρεάν και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους, χωρίς χαράτσια και αποκλεισμούς.

5. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας και ιδιαίτερα για τους ανασφάλιστους-άνεργους και οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε φορέα, κάθε πολίτη της περιοχής μας και αυτούς που δεν μας πλησίασαν αυτήν την φορά, να πλαισιώσουν ισότιμα την επιτροπή αγώνα.

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλου του πληθυσμού της περιοχής στην ελεύθερη πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο

Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
Όλοι μαζί μπορούμε – κανένας μόνος του».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.