Συνεχιζουν να αγνοουνται οι 29 προσφυγες του Εβρου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 25 Σύρους και 4 Τούρκους που δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, φοβούμενοι για τη ζωή και την τύχη τους

Άγνωστη παραμένει η τύχη των 29 προσφύγων που βρίσκονται παγιδευμένοι σε νησίδα στον Έβρο για πέμπτη μέρα την Κυριακή, μέσα στο ψύχος και το χιόνι, χωρίς φαγητό και νερό.

Όπως ενημερώνουν την «Εφ.Συν.» άνθρωποι που ειδοποίησαν από την Παρασκευή το βράδυ την εφημερίδα, η τελευταία επαφή τους με την ομάδα των προσφύγων ήταν το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν τους εμπλεκόμενους φορείς νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με κάθε διαθέσιμο μέσο, ωστόσο δεν εντόπισαν τους πρόσφυγες στη νησίδα.

Η αστυνομία είχε ενημερώσει επίσης το πρωί του Σαββάτου ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει τους πρόσφυγες στη νησίδα, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο αν πραγματοποίησαν τότε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Το πρωί της Κυριακής, οι πρόσφυγες ενημέρωσαν ότι το Σάββατο στις 6 το απόγευμα τους επισκέφτηκε η ελληνική αστυνομία και τους ζήτησε να πάνε πίσω στην Τουρκία, χωρίς να προβεί σε επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 25 Σύρους και 4 Τούρκους που δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία, φοβούμενοι για τη ζωή και την τύχη τους.

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε για την υπόθεση, η «Εφ.Συν.» ενημέρωσε την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.