Συνεχης ο αγωνας για την ισοτητα

Συγκέντρωση από το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης στην Κομοτηνή

Το δικό τους μήνυμα για την ισότητα των γυναικών θέλησαν να δώσουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, με την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαρτίου στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Όπως τόνισαν, η Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στην εργαζόμενη και αυτοαπασχολούμενη, μισθωτή και αυτοαπασχολούμενη επιστήμονα, αγρότισσα, φοιτήτρια, νέα μητέρα, συνταξιούχο, μετανάστρια και πρόσφυγα, σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής.

Στον 21ο αιώνα δε συμβιβάζονται, δεν συμφιλιώνονται δεν ανέχονται, αλλά παλεύουν να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των γυναικών και ανδρών ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που τις αφήνουν ευάλωτες στην ανασφάλεια και την πολύμορφη βία.

Την ίδια ώρα, εξέφρασαν και την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά μεταξύ των οποίων και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία, εντείνοντας τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Για αυτό και σύνθημά τους ήταν «Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών» τονίζοντας πως στην πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή, η χειραφέτηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.