«Συναισθηματικοτητα και επικοινωνια στο περιβαλλον του εκπαιδευτικου»

Ενημερωτική εκδήλωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης - Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα στη δημοτική βιβλιοθήκη

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων, με την αρωγή και συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Κομοτηνής και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Συναισθηματικότητα και επικοινωνία στο περιβάλλον του εκπαιδευτικού: ανάλυση, τεχνικές και εφαρμογή».
 
Ομιλητής της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Γκοτοσίδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής, Διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ.
 
Η δουλειά ή καλύτερα το λειτούργημα του εκπαιδευτικού είναι εξ ορισμού μια σημαντική, απαιτητική και εξαιρετικά επίπονη διαδικασία.
 
Θα έλεγε, όμως, κανείς ότι ταυτόχρονα είναι και μία μαγική κατάσταση, όπου ένας ώριμος και καλλιεργημένος ανθρώπινος εγκέφαλος συμμετέχει ενεργά και καθοριστικά στη διαμόρφωση και ανάπτυξη εκατοντάδων νέων και ανώριμων εγκεφάλων, οι οποίοι διψούν για άντληση τεράστιου όγκου ζωτικών και καθοριστικών για την εξέλιξή τους πληροφοριών, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως εκπαίδευση.
 
Τα θεμελιώδη εργαλεία σε αυτή τη διαδικασία είναι πρώτα η συναισθηματική σχέση δασκάλου μαθητή, ο οποίος θα λειτουργήσει ως φορέας της επικοινωνίας, για να επιτευχθεί τελικά αυτή η μαγική αλληλεπίδραση, που θα οδηγήσει στην πνευματική καλλιέργεια του νέου ανθρώπου.
 
Στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης θα επιχειρηθεί μια ανοιχτή συζήτηση-εμβάθυνση με τους εκπαιδευτικούς, η οποία θα εστιάσει στην προαγωγή της συναισθηματικής νοημοσύνης και στην εφαρμογή τεχνικών επικοινωνίας, προκειμένου οι τελευταίοι να αναστοχαστούν σε θέματα που άπτονται της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των παιδιών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.