Συμμετεχει με τρεις ακτες ξανα ο Δημος Κομοτηνης στο προγραμμα «Γαλαζιες Σημαιες»

Για τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση

Με τρεις ακτές θα συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και το 2022, με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής να εγκρίνει τη συμμετοχή την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.  

Να θυμίσουμε πως εδώ και χρόνια ο Δήμος Κομοτηνής λαμβάνει βράβευση για τρεις ακτές και συγκεκριμένα για τις ακτές Φανάρι «Ιουλία», Αρωγή και Μέση.

Από τη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα, απορρέουν κάποιες υποχρεώσεις, καθώς οι «Γαλάζιες Σημαίες» έχουν θεσπίσει ορισμένα κριτήρια διεθνώς αλλά και ανά χώρα, βάσει των οποίων και με την προϋπόθεση της πιστής τήρησης τους, δύναται να χορηγηθεί στην αιτούσα αρχή της ακτής η περιβαλλοντική βράβευση της «Γαλάζιας Σημαίας». 

 Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου ξανά με τις ίδιες τρεις παραλίες, καθώς και την καταβολή της απαραίτητης ετήσιας συνδρομής που απαιτείται, που ανέρχεται σε 1.290 ευρώ για τις τρεις ακτές (430 ευρώ ανά ακτή).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην χωρική επικράτεια του Δήμου Κομοτηνής υπάρχει και τέταρτη παραλία που βραβεύεται, η παραλία Φανάρι/Camping, η οποία όμως ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ, που έχει και την αρμοδιότητα για την συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Κατά την συνεδρίαση ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης κ. Ανέστης Στρατιάδης, σημείωσε πως ανάμεσα στα κριτήρια του προγράμματος, είναι η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πληροφόρηση, για την οποία έγινε προσπάθεια πέρυσι με τα μπαράκια για να προχωρήσει η ανακύκλωση. Για αυτό και ζήτησε να γίνει πιο κατανοητό προς αυτούς, πως η Γαλάζια Σημαία, που αναβαθμίζει τα καταστήματά τους, αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της προσπάθειας, και πως θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους στην ανακύκλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.