Συγχαρητηρια επιστολη του Πρυτανη προς τους δημιουργους του DUTHSat

«Η επιτυχία αυτή αποτελεί απόδειξη του σημαντικού επιστημονικού έργου που πραγματοποιεί το ΔΠΘ, σε πείσμα όσων προσπαθούν να το απαξιώσουν»

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον επίκουρο καθηγητή και υπεύθυνου του εργαστηριού που δημιούργησε τον δορυφόρο DUTHSat κ. Θεόδωρο Σαρρή και δια μέσω αυτού σε όλους τους συμμετέχοντες, απέστειλε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, προαναγγέλλοντας την πρόθεση της διοίκησης να τιμήσει σε ειδική τελετή όλους τους συμμετέχοντες του εγχειρήματος. 

Αναλυτικά ο κ. Καραμπίνης αναφέρει στην επιστολή του: 

«Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε την κατασκευή και την εκτόξευση του δορυφόρου DUTHSat, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας QB20 για την εξερεύνηση της ατμόσφαιρας του διαστήματος.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε εσάς και στην ομάδα του εργαστηρίου σας, προπτυχιακούς μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές καθώς και στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για το εγχείρημα αυτό και τη συμμετοχή σας σε ένα επιστημονικό πρόγραμμα διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

Η επιτυχία αυτή του εργαστηρίου σας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που χαρακτηρίζεται από την συρρίκνωση των εθνικών χρηματικών κονδυλίων για την εκπαίδευση και την έρευνα, τιμά όχι μόνο την πανεπιστημιακή μας κοινότητα αλλά μας κάνει υπερήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον ενώ αποτελεί απόδειξη του σημαντικού επιστημονικού έργου που πραγματοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε πείσμα όσων προσπαθούν να το απαξιώσουν.

Σας γνωρίζουμε ότι η Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας θέλοντας να επιβραβεύσει την επιτυχία προτίθεται να τιμήσει τους συμμετέχοντες του εγχειρήματος σε ειδική τελετή στο άμεσο χρονικό διάστημα».
 
Να θυμίσουμε πως ο DUTHSat από το Σάββατο 22 Απριλίου βρίσκεται εντός του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού και αναμένει στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου να τεθεί σε τροχιά μαζί με τους υπόλοιπους 27 του προγράμματος.
 
Παράλληλα το Εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητικής Θεωρίας του ΔΠΘ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία σχεδιασμού των επόμενων προτάσεων και ήδη συμμετέχει ενεργά σε μεγάλης έκτασης διαστημικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕSA). Πρόκειται για συνεργασία με το πρόγραμμα JUICE (JUpiter ICy moons Explorer), μέρος της απoστολής «Cosmic Vision» 2015-2025 της ESA, αποστολή που προγραμματίζεται για την περίοδο 2022-2030 και έχει ως στόχο να μελετηθούν τα παγωμένα φεγγάρια του πλανήτη Δία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.