Στο στοχαστρο Τουρκικων ΜΜΕ οι πινακιδες «Δεν ξεχνω» σε ελληνικες πολεις

Κάνουν λόγο για σπόρους μίσους που φυτεύονται στην ελληνική κοινωνία

Στον χορό των προκλήσεων της Τουρκίας προς την Ελλάδα μπαίνουν και τα Τουρκικά ΜΜΕ. Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου βάζουν στο στόχαστρο τις πινακίδες «Δεν ξεχνώ» που βρίσκονται τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την τουρκική κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Τα δημοσιεύματα αυτά έχουν κάνει την εμφάνιση τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, κάνοντας λόγο για «βρώμικη προπαγάνδα» εκ μέρους της χώρας, κατηγορώντας για αλαζονεία μη αναγνωρίζοντας την λεγόμενη «ΤΔΒΚ» στο κατεχόμενο τμήμα του νησιού.

Πώς τοποθετήθηκαν οι πινακίδες

Οι πινακίδες αυτές έχουν τοποθετηθεί αρκετά παλιότερα, κυρίως με πρωτοβουλίες του Συλλόγου των Κυπρίων. «Η Ελλάδα, που επιδιώκει λύση ενιαίου κράτους αγνοώντας την «ΤΔΒΚ» στην Κύπρο, συνεχίζει την αλαζονική της στάση. Οι Έλληνες, που δεν αποδέχτηκαν την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 στην Κύπρο με την οποία οι Τ/Κ σώθηκαν από τη σφαγή, συνεχίζουν να παρουσιάζουν το έδαφος της «ΤΔΒΚ» ως κομμάτι πνιγμένο στο αίμα» σχολιάζει το δίκτυο Haber7.com, αποκαλώντας προκλητικά την τουρκική εισβολή ως «ειρηνευτική επιχείρηση».

«Οι πινακίδες αποτυπώνουν την προκλητική στάση της Ελλάδας που η ίδια έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη στην Κύπρο. Σε πόλεις της Ελλάδας γίνεται βρώμικη προπαγάνδα, με την απεικόνιση της περιοχής της «ΤΔΒΚ» ματωμένη στον χάρτη του νησιού» γράφει η εφημερίδα Aydinlik, μιλώντας για «σπόρους μίσους που φυτεύονται στην ελληνική κοινωνία» με τις συγκεκριμένες πινακίδες που βρίσκονται στις εισόδους της Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης κ.ά. «Σε πινακίδες που αναρτήθηκαν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ο χάρτης της «ΤΔΒΚ» είναι βαμμένος με αίμα. Με την έκφραση : «Δεν Ξεχνώ την Κύπρο» θέλουν να εμφυσήσουν το μίσος στην ελληνική κοινωνία» σχολιάζει ρεπορτάζ του A Haber.

Η εφημερίδα Yeni Akit παρουσιάζει τη φωτογραφία του πρώην Τούρκου βουλευτή Σεβκί Γιλμάζ, μπροστά από την πινακίδα με το «Δεν Ξεχνώ» έξω από την Καβάλα, και τα όσα υποστήριξε στα κοινωνικά δίκτυα πως οι πινακίδες αυτές «σπέρνουν τους σπόρους του μίσους στην ελληνική κοινωνία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.