Στο πλευρο των εργαζομενων στα «Πετρελαια Καβαλας» οι Συλλογοι Γυναικων ΑΜΘ

«Η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της εταιρίας εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου»

Στο πλευρό των εργαζομένων στα «Πετρέλαια Καβάλας» συντάσσονται οι Σύλλογοι Γυναικών ΑΜΘ με ψήφισμα που εξέδωσαν. 

Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει:

«Οι γυναίκες των Συλλόγων Γυναικών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαιρετίζουμε τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων στα “Πετρέλαια Καβάλας” ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία της Energean. Η κλιμάκωση των επιθετικών ενεργειών της εταιρίας εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου.

Στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, των οικογενειών τους, των γυναικών που μάχονται στο πλευρό των συντρόφων τους, των πατεράδων και των παιδιών τους, μπροστά στην ανηλεή επίθεση που δέχονται με εκβιασμούς, συλλήψεις, συνδικαλιστικές διώξεις, με τις προσπάθειες κατασυκοφάντησης και ποινικοποίησης του αγώνα τους, την κρατική βία και καταστολή, με αποκορύφωμα την απόλυση πάνω από 90 συνολικά εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και όλου του ΔΣ του σωματείου. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται και όλες οι εργαζόμενες γυναίκες των πετρελαίων και μάλιστα με τη συγκατάθεση διευθύνουσας συμβούλου.

Χαιρετίζουμε το πείσμα και την αποφασιστικότητά τους, τη θέλησή τους να παλέψουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους με την συσπείρωση που κατάφεραν μέσα από το σωματείο τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες ώστε:

  • να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους, χωρίς καμιά βλαπτική αλλαγή στις εργασιακές τους σχέσεις, στο μισθό και στα δικαιώματά τους,
  • να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, στη λειτουργία των εγκαταστάσεων, στο περιβάλλον της περιοχής,
  • να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στους αγωνιζόμενους εργάτες,
  • να μείνουν στα χαρτιά τα σχέδια εργολαβοποίησης του Πρίνου.

Καλούμε κάθε γυναίκα της βιοπάλης, κάθε εργαζόμενο, όλα τα σωματεία και τους φορείς του κινήματος σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, να πάρουν θέση δίπλα τους, μέχρι την τελική δικαίωση.

Όλες και όλοι μαζί, στη Νέα Καρβάλη και παντού, ενάντια στην πολιτική που διαλύει τις ζωές μας».

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΛΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ – ΡΟΔΟΠΗΣ – ΕΒΡΟΥ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.