Στο Διδυμοτειχο ο νεοτερος μελισσοκομος της Ελλαδας

70 κιλά μέλι η φετινή του παραγωγή με το όνομα «Μελισθένης»

Ο 14χρονος Δημοσθένης Σαρσάκης μοιράστηκε την αγάπη του για την μελισσοκομία με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση

Στο Διδυμότειχο, του γειτονικού Έβρου βρίσκεται ο νεότερος μελισσοκόμος της Ελλάδας.

Ο λόγος για τον μόλις 14 χρονών Δημοσθένη Σαρσάκη, ο οποίος ζει στο Διδυμότειχο και έχει ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μελισσοκομία.

Μάλιστα κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων δέχτηκε την επίσκεψη του Εβρίτη βουλευτή, Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Σταύρου Κελέτση, τον οποίο και «ξενάγησε» στα μελίσσια του.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου ο υφυπουργός είδε από κοντά τον τρόπο που ο έφηβος μελισσοκόμος φροντίζει τα μελίσσια του και συζήτησε μαζί του, διαπιστώνοντας τον ενθουσιασμό και την αγάπη του νέου μελισσοκόμου για τη μελισσοκομία.

Ο έφηβος Δημοσθένης μίλησε στον κ.Κελέτση για τα 15 μελίσσια που διατηρεί και από τα οποία έχει ήδη παραγωγή, καθώς η φετινή του «σοδειά» αριθμεί  70 κιλά μέλι, το οποίο φέρει το όνομα «Μελισθένης».

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα, όταν συναντώ εφήβους όπως ο Δημοσθένης που ζει στο ακριτικό Διδυμότειχο και με περισσή φροντίδα και μεράκι έχει στραφεί προς τη μελισσοκομία. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους, με φρέσκες ιδέες και τη δική τους “ανοιχτή” ματιά για το μέλλον», τόνισε ο υφυπουργός κ.Σταύρος Κελέτσης.


Στο κλείσιμο της συνάντησης τους ο Υφυπουργός χάρισε στον έφηβο Δημοσθένη μια στολή μελισσοκόμου και ένα καπνιστήρι – που αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τον μελισσοκόμο- και του ευχήθηκε να συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση να κάνει αυτό που αγαπά.

Ο 14χρονος Δημοσθένης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προσφέροντάς του ένα βάζο μέλι από την παραγωγή του.   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.