Στο Αγροτικο Κτηνιατρειο Κομοτηνης η φιλοξενια των αποσπασμενων διασωστων του ΕΚΑΒ

Βρέθηκε λύση για το πρόβλημα της στέγασης των αποσπασμένων διασωστών για την εύρυθμη λειτουργία των ασθενοφόρων στην Ροδόπη

Λύση μέσω της χρήσης του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κομοτηνής, που βρίσκεται κοντά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, βρήκαν Περιφέρεια ΑΜΘ και Δήμος Κομοτηνής για την φιλοξενία του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ που μετακινείται στην Κομοτηνή από άλλες πόλεις για την επάνδρωση ασθενοφόρων.

Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, λόγω του ελάχιστου προσωπικού που υπάρχει στο ΕΚΑΒ, γίνονται κατά διαστήματα αποσπάσεις από άλλες υπηρεσίες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και να μπορέσουν να λειτουργήσουν τουλάχιστον 2 ασθενοφόρα με όλες τις βάρδιες στη Ροδόπη.

Αγκάθι όμως μέχρι τώρα ήταν η φιλοξενία του προσωπικού, κάτι που έθετε εν αμφιβόλω ακόμα και την έλευσή τους, και άρα τη λειτουργία των ασθενοφόρων.

Και ενώ με απόφαση της κυβέρνησης θα υπάρξει επικουρικό προσωπικό από τον στρατό, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν οι διορισμοί, ο σχεδιασμός για να βρεθεί χώρος φιλοξενίας για τους αποσπασμένους διασώστες δεν σταμάτησε, και φαίνεται τελικά να ευοδώνεται.

Από την ΠΑΜΘ στο Δήμο Κομοτηνής

Έτσι πριν από μερικές ημέρες η οικονομική Επιτροπή της ΠΑΜΘ ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου της Π.Ε Ροδόπης προς τον Δήμο Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κομοτηνής (που περιλαμβάνει δύο δωμάτια, ένα πατάρι και δύο χώρους υγιεινής), καθώς και χώρο στάθμευσης που περιλαμβάνει τρεις θέσεις για ασθενοφόρα στον αύλειο χώρο του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κομοτηνής, για την αντιμετώπιση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προκειμένου δηλαδή με μέριμνα του να διαμορφωθούν σε χώρους φιλοξενίας του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ που μετακινείται στην Κομοτηνή από άλλες πόλεις για την επάνδρωση ασθενοφόρων.

Να θυμίσουμε πως ο χώρος είχε λειτουργήσει για ένα διάστημα ως έδρα του τοπικού ΕΚΑΒ, πριν μετακινηθεί στον σημερινό του χώρο στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ.

Ο Δήμος Κομοτηνής προβλέπεται με δικές του δαπάνες να ανακαινίσει τον χώρο που παραχωρείται, μιας και έχει την ευελιξία που απαιτείται για την δράση του αυτή, παρέχοντας και τον αναγκαίο εξοπλισμό, με κριτήριο την ασφάλεια, την καλαισθησία και ακόμη περαιτέρω την λειτουργικότητα.

Στόχος είναι το συντομότερο δυνατόν να μπορούν οι χώροι αυτοί με ευχέρεια να φιλοξενήσουν το έκτακτο προσωπικό του ΕΚΑΒ που μετακινείται στην Κομοτηνή από άλλες πόλεις για την επάνδρωση ασθενοφόρων.

Για δέκα χρόνια η παραχώρηση

Τα λειτουργικά έξοδα που θα προκύψουν λόγω της ανωτέρω ειδικής χρήσης των προς παραχώρηση χώρων δεν θα τα βαρύνεται ο Δήμος Κομοτηνής και θα συνεχίσουν να καλύπτονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης ο Δήμος Κομοτηνής εξουσιοδοτείται να προβεί στην έκδοση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και των λοιπών νομιμοποιητικών εγγράφων, σε περίπτωση που αυτό απαιτείται, στα πλαίσια των εργασιών συντήρησης, αποκατάστασης και λειτουργίας των παραχωρούμενων χώρων.

Να τονιστεί πως πριν την παραχώρηση έχει γίνει αυτοψία στους προς παραχώρηση χώρους, κατά την οποία διαπιστώθηκε αφενός η καταλληλότητα των χώρων για την στέγαση – διαμονή του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ, αφετέρου δε η εξασφάλιση λόγω της θέσης, της ταχείας πρόσβασης των ασθενοφόρων στην πόλη προς όφελος των πολιτών.

Η χρήση παραχωρείται για χρονικό διάστημα δέκα ετών και αφορά αποκλειστικά την διαμόρφωση του προς παραχώρηση ακινήτου σε χώρο κατάλληλο για την φιλοξενία του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ. Για όσο διάστημα ισχύει η παραχώρηση, ο Δήμος Κομοτηνής οφείλει να φροντίζει για την καλή κατάσταση των παραχωρούμενων χώρων αναλαμβάνοντας την εκτέλεση των οιωνδήποτε εργασιών συντήρησης/επισκευής απαιτείται να γίνονται σε αυτούς. Η διαμονή του έκτακτου προσωπικού του ΕΚΑΒ στους προς παραχώρηση χώρους θα είναι χωρίς τίμημα και χωρίς καμία άλλη απαίτηση εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.