Στις κορυφαιες θεσεις της αξιολογησης για το 2011 το Σισμανογλειο Νοσοκομειο Κομοτηνης

Τη στιγμή, που ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, με πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα στο 2013 να κλείσουν οριστικά ορισμένα δημόσια νοσοκομεία, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, τα νέα για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» κρίνονται κάτι παραπάνω από ευχάριστα. Κι αυτό, επειδή στη λίστα της Έκθεσης Αποτελεσμάτων του Υπουργείου Υγείας για το 2011, το Νοσοκομείο Κομοτηνής «φιγουράρει» στις κορυφαίες θέσεις σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και σε επίπεδο χώρας. Η αξιολόγηση, που έγινε, αναφέρεται σε επιμέρους τομείς, όπως στην εφαρμογή του διπλογραφικού, στα Ολοκληρωμένα Πληροφορικά Συστήματα, στη μείωση του μέσου όρου του κόστους νοσηλείας, όπως επίσης και στη μείωση των γενικών δαπανών των νοσοκομείων.

Σε όλους τους παραπάνω τομείς το Νοσοκομείο Κομοτηνής «πλασάρεται» στις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στα δευτεροβάθμια νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι κατατάσσεται στην 8η θέση πανελλαδικά στη λίστα με τα νοσοκομεία, που κατάφεραν να μειώσουν τις γενικές δαπάνες τους μέσα στο έτος 2011. Όσον αφορά την εφαρμογή και τη λειτουργία του ΟΠΣΥ το Σισμανόγλειο καταλαμβάνει την 1η θέση ανάμεσα στα νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ στην εφαρμογή του διπλογραφικού κατατάσσεται 2ο, ακολουθώντας το νοσοκομείο της Ξάνθης. Αναφορικά με τη μείωση του μέσου κόστους νοσηλείας, καταλαμβάνει την 5η θέση επίσης στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Ηρακλής Χατζηνέστωρος «Αυτή τη στιγμή χορηγούμε πανάκριβα φάρμακα, τα οποία δεν μπορούσαμε να τα χορηγήσουμε παλαιότερα, γιατί σκορπίζαμε τα λεφτά μας στις ασπιρίνες»

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ήταν αναμενόμενο μόνο ικανοποίηση θα μπορούσαν να προκαλέσουν στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, με τον κ. Χατζηνέστωρος να επισημαίνει πως τα θετικά αυτά αποτελέσματα δεν αποτελούν προϊόν «έκπτωσης» στη χορήγηση των υλικών. «Αυτή τη στιγμή χορηγούμε πανάκριβα φάρμακα», ξεκαθάρισε, «τα οποία δεν μπορούσαμε να τα χορηγήσουμε παλαιότερα» γιατί, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «σκορπίζαμε τα λεφτά μας στις ασπιρίνες…».

Συνεχής ανοδική τροχιά

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στην αντίστοιχη αξιολόγηση των νοσοκομείων για το έτος 2010, το Νοσοκομείο Κομοτηνής είχε επίσης διαγράψει μια σημαντική πρόοδο, κατά 24 θέσεις στο σχετικό πίνακα. Συγκεκριμένα, από την 38η θέση πανελλαδικά, κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην 14η θέση. Και όπως αποδείχτηκε από την Έκθεση Αποτελεσμάτων για το 2011, η ανοδική αυτή πορεία του είχε και συνέχεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.