Στηριξη απο τους αιρετους της Λαικης Συσπειρωσης στην ΑΜΘ στο αιτημα για δημιουργια ΜΕΘ Παιδων

«Απαιτείται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό!»

Τη στήριξή τους στο αίτημα της Πρωτοβουλίας πολιτών για τη δημιουργία παιδιατρικής ΜΕΘ στην περιφέρεια ΑΜΘ καταθέτουν σε κοινή τους δήλωση οι αιρετοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους οι αιρετοί επισημαίνουν πως «η λειτουργία παιδιατρικής ΜΕΘ σε μια Περιφέρεια που εκτείνεται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα οδικού δικτύου, χωρίς σιδηροδρομική διασύνδεση, με χιλιάδες κατοίκους σε απομακρυσμένους ορεινούς όγκους που δεν καλύπτονται ούτε με κέντρα υγείας, όπως στο Δήμο Αρριανών, χιλιάδες κατοίκους στα νησιά της Σαμοθράκης και της Θάσου, δεν είναι πολυτέλεια αλλά βασική ανάγκη».  Παράλληλα τονίζουν πως «η αντιμετώπιση περιστατικών από παιδιατρική ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημαίνει πολύωρη και επικίνδυνη διακομιδή, ενώ ακόμα περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι για τα περιστατικά από τα νησιά και λόγω απαγορευτικών απόπλου εξαιτίας της κακοκαιρίας τους χειμερινούς μήνες.

Οι αιρετοί επιρρίπτουν ευθύνες για την τραγική κατάσταση στο χώρος της υγείας τόσο πανελλαδικά όσο και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην κυβέρνηση της ΝΔ για την πολιτική υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά επισημαίνοντας πως πρόκειται για μια πολιτική που έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση, την υποβάθμιση και εν τέλει στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της.

«Απαιτείται τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για ολοκληρωμένο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλο το λαό! Για άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στους νομούς της Περιφέρειάς μας. Αντιπαράθεση με τις προτεραιότητες αυτού του κράτους, αυτής της τοπικής διοίκησης, της ΕΕ. Με τα επιχειρηματικά κριτήρια λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας» τονίζουν κλείνοντας οι αιρετοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Τη δήλωση υπογράφουν οι εξής:

Διονύσης Κλάδης, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ

Δευτεραίος Σάββας, Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

Δραμανίδου Νίκη, Δημοτική Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης

Λεβέντης Γιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής

Ποτόλιας Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Χρυσάφης Νίκος, Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Λαμπρινίδης Λάμπρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου

Παγώνη Ευαγγελία, Δημοτική Σύμβουλος Θάσου

Φιλαρέτου Αργυρή, Δημοτική Σύμβουλος Θάσου

Χονδρογιάννης Βασίλης, Δημοτικός Σύμβουλος Θάσου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.