Σταθερα δυναμικη παρουσια στη Ροδοπη και ολη την Ελλαδα απο το Παραρτημα Κομοτηνης του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου

Με παρουσίαση όλου του έργου του γιόρτασε τα 147 έτη ύπαρξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τα 147 έτη συνεχούς πορείας και προσφοράς προς την Ελληνική κοινωνία συμπλήρωσε φέτος ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής να τιμά αυτή την επέτειο παρουσιάζοντας το έργο του στην κοινωνία της Κομοτηνής στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου.

Τα μέλη του παραρτήματος συζήτησαν με όσους προσήλθαν για τον εθελοντισμό, ενημέρωσαν για τις Πρώτες Βοήθειες μέσω θεωρητικής και πρακτικής εξάσκησης, γνώρισαν τον στόλο και τον εξοπλισμό που διαθέτουν αλλά και διασκέδασαν παίζοντας Jenga χρησιμοποιώντας εργαλεία από τη διασωστική σειρά του Τμήματός.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας το 1877, σημείωσε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κλάρα Τζελεπη, και από τότε μέχρι σήμερα έχει μια αδιάλειπτη παρουσία σε επίπεδο εθελοντικής προσφοράς στη χώρα μας, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σήμερα, τόνισε, υπό την φωτεινή ηγεσία του Προέδρου της Κεντρικής Διοίκησης κ. Αντώνη Αυγερινού, πλέον ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ισότιμο μέλος της διεθνούς ερυθροσταυρικής κοινότητας, χωρίς επιτηρήσεις και κανένα πια φραγμό, γιατί οι παθογένειες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν.

Αποτελεί δε το μεγαλύτερο μη κυβερνητικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό στη χώρα μας, που διαχρονικά προσφέρει ανακουφιστική βοήθεια σε όλους τους ανθρώπους, με τρόπο που συμβαδίζει απολύτως με τις αρχές που διαπνέουν το κίνημά τους.

Οι εθελοντές η ψυχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι οι εθελοντές του, που αποτελούν την ψυχή του κινήματος, και αγόγγυστα προσφέρουν 24 ώρες το 24ωρο» τόνισε η κ. Τζελέπη, καταθέτοντας την περηφάνια της που είναι πρόεδρος του Παραρτήματος Κομοτηνής, ενός από τα πλέον ενεργά τμήματα στην Ελλάδα.

«Οι εθελοντές μας διακρίνονται για την άνευ όρων και ορίων προσφορά στο συνάνθρωπο, είτε σε επίπεδο ανακουφιστικό, είτε αντανακλά την προσφορά μας στην κοινωνία με την παροχή μαθημάτων πρώτης βοήθειας, αλλά και υγειονομικές καλύψεις, καθώς και επιτηρήσεις πυρασφάλειας» πρόσθεσε η ίδια, θυμίζοντας πως πέρυσι κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές που ευχήθηκε να μην επαναληφθούν φέτος, οι εθελοντές και το διοικητικό προσωπικό στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ως πολύτιμοι αρωγοί της πόλης και της ευρύτερης ΠΕ Ροδόπης και πέρα από αυτή.

Άλλωστε οι εθελοντές τους, οι Σαμαρείτες, οι Νοσηλεύτριες, οι κυρίες της κοινωνικής πρόνοιας, συνδράμουν όχι μόνο σε στενό τοπικό επίπεδο, αλλά και πανελληνίως.

Κάλεσε δε, με αφορμή της συμπλήρωσης των 147 ετών, όλους τους πολίτες της Ροδόπης, να πλαισιώσουν τις δράσεις του Παραρτήματος, περνώντας από εκπαίδευση για να προσμετρηθούν στις δυνάμεις τους. «Είναι μια τεράστια προσφορά στο συνάνθρωπο που επιστρέφει στον καθένα από εμάς» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.