Σταματης Σακελλιων εναντιον «πρασινων» εκπαιδευτικων

«Η ΠΕΚ επιβεβαιώνει ότι είναι συνιστώσα της ΔΑΚΕ»

Τη δική του απάντηση δίνει ο υποψήφιος διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΚ Ροδόπης και η οποία αφήνει υπονοούμενα περί «κυβερνητικού δάκτυλου» στον αποκλεισμό του κ. Θεόδωρου Μούχτση από τη διαδικασία επιλογής. 

Αναλυτικά ο κ. Σακελλίων σημειώνει:

«Δεν θα έγραφα αυτό το κείμενο αν δεν είχε ανακατευθεί μέσω της ανακοίνωσης της ΠΕΚ ο ΣΥΡΙΖΑ και έμμεσα εγώ ως ανθυποψήφιος για αυτήν την θέση, στο «κόψιμο» από το αρμόδιο συμβούλιο της υποψηφιότητας του Θεόδωρου Μούχτση. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα είχα με σαφήνεια εκφράσει την άποψη στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ότι δεν έπρεπε να συμβεί αυτό. Έναν εν ενεργεία διευθυντή δεν τον κόβεις για τυπικούς λόγους. Όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία εμπλοκή στο όλο θέμα.
 
Το πράγμα θα είχε τελειώσει εδώ αλλά είχε συνέχεια. Η ΠΕΚ εκτιμώ ότι έδωσε γραμμή να ψηφισθεί η υποψήφια της ΔΑΚΕ. Αυτό βγαίνει μέσα από τους αριθμούς. Οι ίδιοι διατείνονται ότι έδωσαν “γραμμή” για ψήφο κατά συνείδηση. Τότε είχαν την ίδια συνείδηση όλοι. Άλλωστε αυτό έγινε σε όλη την χώρα. Οι εταίροι του πρώην δικομματισμού συνεργάστηκαν γιατί πολύ απλά έπρεπε να περιοριστεί η πρόσβαση του ΣΥΡΙΖΑ σε κέντρα διοίκησης. Απλώς εδώ τους ήρθε «κουτί» ο αποκλεισμός του Θεόδωρου Μούχτση. Τι φανερώνει αυτή η διαδικασία: ότι η ΠΕΚ έχει διαλέξει σύμμαχο, αυτός είναι η ΔΑΚΕ.
 
Κόντρα σε ό,τι γίνεται σ’ όλη τη Νότια Ευρώπη το ΠΑΣΟΚ εδώ και οι παραφυάδες του έχουν ενώσει την μοίρα τους με την Ν.Δ. και τις παραφυάδες της. Είναι αστείο να ακούς την κ. Γεννηματά να λέει ότι την χωρίζει άβυσσος με τον κύριο Μητσοτάκη. Συγκυβέρνησαν άνετα χωρίς κανένα πρόβλημα με τα γνωστά αποτελέσματα.
 
Άλλωστε υπήρξε πρωτοφανής αβρότητα εκ μέρους της ΠΕΚ, όταν το καλοκαίρι στις εκλογές των διευθυντών των σχολείων η διαφαινόμενη νέα διευθύντρια εκπαίδευσης στο σχολείο της ήταν μοναδική υποψήφια. Κανένα προβεβλημένο στέλεχος της ΠΕΚ δεν διεκδίκησε το 3ο Λύκειο της πόλης, την άφησαν μόνη της. Πήρε 18 ψήφους και είχε 17 λευκά από τον ίδιο τον σύλλογο της. Το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό.
 
Στο πρώτο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου στελέχη της ΠΕΚ μας έλεγαν ότι νοιώθουν πιο κοντά σε μας, ότι είμαστε ο πιο συγγενής τους χώρος. Φάνηκε με τον πιο σαφή τρόπο πως το εννοούσαν. Ασφαλώς έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να κάνουν τις επιλογές τους. Αλλά γιατί ντρέπονται να τις ομολογήσουν; Το πρόβλημα δεν είναι η επιλογή, αλλά η ντροπή της παραδοχής.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις το τοπίο είναι σαφές. Στην μεν ΕΛΜΕ έχουμε μια παράταξη ΠΕΚ-ΔΑΚΕ και τις υπόλοιπες παρατάξεις, στην δε διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουμε ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΔΑΚΕ και της Ν.Δ. το οποίο θα υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική ως θα έχει υποχρέωση με την οποία διαφωνεί, αλλά η συνδικαλιστική της παράταξη η ΠΕΚ-ΔΑΚΕ θα καταγγέλλει την πολιτική αυτή.
 
Θα μου πείτε έτσι είναι αυτά και ασφαλώς η διοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη, το κράτος να μην είναι λάφυρο του νικητή. Ασφαλώς και συμφωνώ. Αυτό είναι ένα πράγμα, και επαφίεται σε αυτόν που προκρίνεται για μία θέση τέτοια να πορευτεί σύμφωνα με όσα ορίζουν οι συντεταγμένοι κανόνες. Αν έχει πρόβλημα συνείδησης εκείνος το ξέρει και κάνει το κουμάντο του. Το άλλο πράγμα όμως είναι η πολιτική συμφωνία των δύο παρατάξεων που έγιναν μία. Γιατί αυτό είναι το κύριο ζήτημα. Ασφαλώς γνωρίζω ότι αυτή η άποψη μου δεν θα βρει σύμφωνη την ΠΕΚ. Αλλά δεν έχει σημασία. Την διαψεύδουν οι αριθμοί.
 
Α, να μην το ξεχάσω. Η νέα διαφαινόμενη διευθύντρια εκπαίδευσης ήταν υπέρ της αξιολόγησης των Σαμαρά-Βενιζέλου. Ναι την αξιολόγηση που οδηγούσε σε απολύσεις με το περίφημο 15%. Εκτιμώ ότι δεν έχει αποστεί από αυτήν τη θέση της και θα την αναφέρει ως προσόν της στην επικείμενη συνέντευξη που είναι το τρίτο και τελευταίο στάδιο για την επιλογή των διευθυντών.
 
Υ.Γ. Είναι μέσα στο DNA τους η κατοχή του κράτους. Χωρίς αυτήν ξέρουν ότι δεν υπάρχουν. Τι κατάντια αλήθεια.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.