Στα «αμφιθεατρα» του ΔΠΘ 36 νεοι μεταπτυχιακοι φοιτητες για την τοπικη αυτοδιοικηση

Προτάσεις προς αξιοποίηση σε όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι διπλωματικές εργασίες των φοιτητών

Η εναρκτήρια συνεδρία του δεύτερου έτους του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση», το οποίο διοργανώνουν τέσσερα Ελληνικά πανεπιστήμια, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΔΠΘ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Διοικητηρίου στην Κομοτηνή την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
Σκοπός του προγράμματος είναι η υψηλής ποιότητας παροχή γνώσης και ουσιαστικών προσόντων στους συμμετέχοντες με σκοπό την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση και εξειδίκευση στο γνωστικό αντικείμενο της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης.
Το μεταπτυχιακό, η φοίτηση στο οποίο διαρκεί 12 μήνες, ξεκίνησε μόλις πέρυσι, αλλά ήδη έχει συγκεντρώσει σημαντικό ενδιαφέρον και τα αποτελέσματά του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θετικά. 

Ευάγγελος Δρυμπέτας, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών «Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας οι υποψηφιότητες» 

Στην εξαιρετική επιτυχία της περυσινής χρονιάς στάθηκε ο κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, τονίζοντας πως φέτος πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τίμησαν το τμήμα με την υποψηφιότητά τους και ξεκινούν με ένα τμήμα αισθητά μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.
«Ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για μας οι υποψηφιότητες, ακόμα και κάποια άτομα που αναγκαστικά λόγω αριθμού έμειναν εκτός μεταπτυχιακού, στεναχωρηθήκαμε ιδιαίτερα που δεν είναι μαζί μας, νομίζω αν δεν είχαμε τον περιορισμό του αριθμού σίγουρα θα ήταν».
 
 

Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια κατάρτισης και απασχόλησης της ΕΕΤΑΑ «Όταν κριθούν οι διπλωματικές πιστεύω πως θα δούμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για όλη την Περιφέρεια»

 
Το στοίχημα που έβαλαν πέρυσι τα τέσσερα πανεπιστήμια και η ΕΕΤΑΑ πέτυχε απόλυτα στην Κομοτηνή, γιατί φέτος ολοκληρώνουν αφενός το μεταπτυχιακό οι πρώτοι φοιτήσαντες και σήμερα είμαστε στην έναρξη του δεύτερου με 36 νέους φοιτητές, υψηλότατου επιπέδου που προέρχονται από την ελεύθερη αγορά αλλά και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση» σημείωσε η κ. Γεωργία Γκόνου, Διευθύντρια Κατάρτισης και Απασχόλησης της ΕΕΤΑΑ, επισημαίνοντας πως η δια βίου μάθηση αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για να αναπτυχθούν, να αναβαθμιστούν και να κωδικοποιηθούν οι γνώσεις και οι εμπειρίες των συμμετεχόντων.
 
Μάλιστα η πρόοδος φαίνεται από τις διπλωματικές που έχουν συντάξει οι περυσινοί φοιτητές, που από τις δηλώσεις των καθηγητών φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες με σημαντικές προτάσεις προς όφελος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Ανάπτυξης. «Όταν κριθούν οι διπλωματικές και τις έχουμε και δημοσιοποιήσιμες πιστεύω πως θα δούμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για όλη την Περιφέρεια» έκλεισε. 

Οντέρ Μουμίν, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης «Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια» 

Τέλος από την πλευρά των φιλοξενούντων, της Περιφέρεια ΑΜΘ, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Διοικητικού και Οικονομικού κ. Οντέρ Μουμίν εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για μια αξιόλογη από κοινού προσπάθεια του Οικονομικού τμήματος σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ.
 
Συμμετέχουν γνωστοί παράγοντες, γνωστά άτομα και σε εμάς, θέλω να συγχαρώ και το τμήμα αλλά και την ΕΕΤΑΑ γιατί πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.