Σε εξαρση ο πληθυσμος του δακου στην Αλεξανδρουπολη

Καθολικό ψεκασμό αλλά με προσοχή συστήνει η γεωπονική υπηρεσία

«Από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν και το 2016 στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση του πληθυσμού σε όλη την περιοχή που καλλιεργούνται ελιές τις τελευταίες μέρες, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή». Τα παραπάνω αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η οικεία γεωπονική υπηρεσία προτείνοντας για το λόγο αυτό στους ελαιοπαραγωγούς να πραγματοποιήσουν καθολικό ψεκασμό με κατάλληλα εντομοκτόνα, με πολύ μεγάλη προσοχή και σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της υπηρεσίας.
 
Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται σε όλη την ελαιοκομική περίοδο, κυρίως δε μέχρι την ελαιοσυλλογή, να επισκέπτονται τα κτήματα τους και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους γεωπόνους της υπηρεσίας για να υπάρχει συντονισμός και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί.
 
Όπως επισημαίνει η Διεύθυνση για το θέμα θα υπάρχει και νεώτερη ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα οπότε και θα επεξεργαστεί τα νεότερα δεδομένα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.
 
Info
Για διευκρινήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της υπηρεσίας, 25513-57123 και 25513-57140

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.