Σε διακρατικη συναντηση του προγραμματος Erasmus+ ESTET για την Περιφερειακη Διευθυνση Εκπαιδευσης Ανατολικης Μακεδονιας- Θρακης

Στο Παλέρμο συναντήθηκαν οι αντιπρόσωποι έξι χωρών

Στις 6 και 7 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Ιταλίας η τέταρτη συνάντηση των εταίρων του σχεδίου ERASMUS+ με τίτλο: ESTET «Ενσωμάτωση Δεξιοτήτων Αειφόρου Ανάπτυξης στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τομέα του Τουρισμού», το οποίο υλοποιείται την τελευταία διετία.  

Οι αντιπρόσωποι των χωρών – εταίρων του σχεδίου (Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα, SPOLECZNA AKADEMIA NAUK και MAZOVIAN REGIONAL TOURISM ORGANISATION από την Πολωνία, EUROPEAN CENTER FOR QUALITY OOD από την Βουλγαρία, PROMIMPRESA SRL από την Ιταλία, FUTURE IN PERSPECTIVE LIMITED από την Ιρλανδία, ALBEA ETUDES ET CONSEILS από την Γαλλία), συζήτησαν οργανωτικά και οικονομικά θέματα καθώς το συγκεκριμένο σχέδιο ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022.

Το Estet είναι μια Στρατηγική Συνεργασία KA2 για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Πρόκειται για ένα έργο συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Στόχος του σχεδίου είναι να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα προγράμματα σπουδών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα του Τουρισμού με τους οργανισμούς που ασχολούνται με τον στρατηγικό σχεδιασμό αειφόρων τουριστικών δραστηριοτήτων. Θέτοντας ως γενικό στόχο την ενδυνάμωση των παροχών επαγγελματικής εκπαίδευσης σε όλη την Ευρώπη και την ευθυγράμμιση της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις νέες τάσεις ανάπτυξης του τουριστικού κλάδου, επιδιώκεται η ενσωμάτωση των δεξιοτήτων αειφόρας ανάπτυξης στα προγράμματα σπουδών οι οποίες παρέχονται μέσω καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.