Σχολεια: Το μαζευει η κυβερνηση για το ανοιγμα στις 11 Ιανουαριου

Τα τρία ζητήματα για το άνοιγμα των σχολείων και οι αντιδράσεις από τους ειδικούς

Μπορεί ο μέχρι πρότινος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, να ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο, σήμερα, Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά για το πότε και πώς θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις που έκαναν τόσο ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Ακης Σκέρτσος, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, για τα σχολεία. Ο κ. Γεωργιάδης, συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν είναι τίποτα σίγουρο και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού τις επόμενες μέρες ενώ και ο Άκης Σκρέτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωνε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν προειλημμένες ή ειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου αλλά υπάρχει η πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν».

Σε κάθε περίπτωση, οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 Ιανουαρίου και στην σύσκεψη που είναι σε εξέλιξη με το υπουργείο Παιδείας θα εκφράσουν τις θέσεις τους και την οριστική απόφαση για το πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, σημείωνε, μιλώντας στο OPEN TV, ότι οι εκπαιδευτικοί ζητούν – για να ανοίξουν τα σχολεία – να υπάρξει έλεγχος, τεστ για τον κορονοϊό και να τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας. «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσούχλος. 

Σε κάθε περίπτωση, τρία είναι τα ζητήματα που τίθενται στο τραπέζι στη τηλεδιάσκεψη για τα σχολεία:

  • Εάν θα πρέπει να γίνει το άνοιγμα των σχολείων με βάση τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα
  • Εάν θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία. Οι ειδικοί θα συζητήσουν τις δικές τους θέσεις σε επιστημονικό υπόβαθρο, εάν θα πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Και η ημερομηνία αναμένεται να συζητηθεί, καθώς πολλοί από τους επιστήμονες θεωρούν ότι το άνοιγμα στις 11 Ιανουαρίου είναι πολύ πρόωρο καθώς δεν θα έχουν φανεί ακόμη οι επιδημιολογικές επιπτώσεις της Πρωτοχρονιάς.

Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.