Πυρκαγια στο Παπικιο: Ενα ενεργο μετωπο, βορειανατολικα του Φυλακιου Μαχαιρα

Συνεχίζουν να επιχειρούν περισσότεροι των 187 πυροσβεστών - Δεν επιχείρησαν εναέρια μέσα λόγω χαμηλής νέφωσης

Την οριοθέτηση όλων των ενεργών μετώπων βόρεια του οικισμού Μίσχου ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά, στην 16η ημέρα της πυρκαγιάς στο Παπίκιο ο Δήμαρχος Ιάσμου κ.Οντέρ Μουμίν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή αυτή την στιγμή υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο τα Βορειανατολικά του Φυλακίου Μαχαίρα, ενώ και σήμερα συνεχίζουν να επιχειρούν συνολικά, 187 περίπου πυροσβέστες σε 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 20 εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εθελοντών ήταν και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής που όπως επεσήμανε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ.Παναγιώτης Χαλβατζής προσήλθαν εθελοντικά σε πολυπληθείς ομάδες για να βοηθήσουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Σήμερα, Κυριακή, 6 Νοεμβρίου δεν επιχείρησαν εναέρια μέσα, όπως εξήγησε ο κ.Μουμίν λόγω χαμηλής νέφωσης, ενώ στο μέτωπο παραμένουν και συντονίζουν επιτελικά οι Αρχιπύραρχοι, κ. Νικόλαος Αθάνατος και κ. Κωνσταντίνος Κούκκουρας.

Το Κέντρο Διαχείρισης Οχημάτων και Πόρων μεταφέρθηκε από τον οικισμό Μίσχου στον οικισμό Θάμνα του δήμου Ιάσμου.

Να σημειωθεί πως το μέτωπο της πυρκαγιάς στην βουλγαρική πλευρά συνεχίζει να είναι μεγάλο, ενώ σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα, με τις καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα τους ισχυρούς ανέμους να ευνοούν την εξάπλωσή της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.